Standard Luik wint in Gent ook derde duel in play-offs

Na de derde zege op rij in de play-offs mag Standard Luik nog hopen op de landstitel in België. De ploeg van trainer Dominique D'Onofrio won bij AA Gent dankzij een sterke eerste helft (1-3).

Standard kende een vliegende start en kwam al na vijf minuten op voorsprong. De bezoekers kregen daarbij wel de hulp van doelman Frank Boeckx, die zich volledig verkeek op een schot van Mehdi Carcela-Gonzalez (foto). In de 21ste minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte, toen aanvoerder Bernd Thijs een voorzet van Christophe Grondin binnenkopte.

Maar snel na de 1-1 kwam Standard opnieuw op voorsprong, en weer ging Boeckx niet vrijuit. De keeper kwam ver uit bij een voorzet van Jelle Van Damme, waardoor Mohammed Tchité de bal in een leeg doel kon koppen. Nog voor rust besliste Axel Witsel de wedstrijd in het voordeel van Les Rouches. De middenvelder kon binnentikken uit de rebound na een voorzet van Carcela.

Door de overwinning heeft Standard nu 34 punten, waardoor het derde blijft staan. Anderlecht is koploper met 36 punten, terwijl Racing Genk er één minder heeft. Club Brugge kan zondag bij een overwinning op Lokeren op gelijke hoogte komen met Standard. Foto: VI Images