Standard en Club Brugge schieten niets op met punt

Club Brugge en Standard Luik hebben maandagavond in een onderlinge confrontatie de punten gedeeld: 1-1. De Waalse bezoekers lieten zodoende na dichter bij de twee koplopers, Racing Genk en Anderlecht, te komen.

De bezoekers startten wel vol overgave en drukten de ploeg van trainer Adrie Koster direct terug op eigen helft. Standard verzuimde echter het overwicht om te zetten in doelpunten.

Pas halverwege het tweede bedrijf ontbrandde het duel. Jeroen Simaeys kon de thuisploeg op voorsprong zetten. De verdediger ontving de bal van Nabil Dirar.

Lang kon Club niet genieten van de voorsprong. Nog geen minuut na de openingstreffer trok Standard de stand weer gelijk. Mehdi Carcela-Gonzalez bracht Aloys Nong in stelling. Laatstgenoemde trof via de lat doel: 1-1.

Met het behaalde punt schieten beide ploegen weinig op. De rol van Club Brugge in de titelrace lijkt uitgespeeld. De formatie van Koster (foto) heeft acht punten minder dan lijstaanvoerder Racing Genk, dat op zijn beurt een puntje meer vergaarde dan Anderlecht. Standard is na maandag derde met drie punten minder dan Genk. Foto: VI Images