Stam zinspeelt op andere keuzes tegen Ajax: 'Je weet niet wat er gebeurt'

Reacties

PEC Zwolle speelt woensdagavond de verplaatste uitwedstrijd tegen Ajax. Aanvankelijk zouden de Zwollenaren op 2 maart in actie komen, maar op verzoek van de tegenstander veranderde de datum naar 13 maart. Jaap Stam ziet zich gedwongen om keuzes te maken met het oog op zondag.

Stam zinspeelt op andere keuzes tegen Ajax: 'Je weet niet wat er gebeurt'

Dan speelt zijn team namelijk weer een uitwedstrijd, maar dan tegen concurrent Excelsior. Die wedstrijd wil Stam hoe dan ook winnen in de jacht op lijfsbehoud. In gesprek met FOX Sports zegt de trainer dat de verplaatsing van Ajax-uit naar woensdag daarom niet ideaal was.

'Iedereen kent het belang van die wedstrijd', zegt hij, vooruitblikkend op zondag. 'Dus je moet altijd kijken naar hoe je het morgen aanpakt, wat je wilt behalen en met wie je dat gaan doen. Eventueel maken we veranderingen of niet', aldus Stam.

'We moeten maar met deze situatie handelen. Je weet niet wat er gebeurt, morgen. Pakt iemand een kaart, waardoor mensen geschorst worden? Krijg je blessures, waardoor spelers niet bij de wedstrijd van zondag aanwezig kunnen zijn? Daar hebben wij mee te maken, een ander niet. Dat is toch wel spijtig', zegt Stam.

Hoewel hij een verleden als speler heeft in Amsterdam en er ook meerdere rollen bekleedde als trainer, heeft hij in aanloop naar de wedstrijd met niemand bij Ajax contact gehad. 'Er is een aantal jongens in die selectie met wie ik kort gewerkt heb. Voor de rest ken ik een aantal mensen binnen de club, maar zoveel is dat niet.'

'We weten hun kwaliteiten en waar we rekening mee moeten houden. Daarnaast is het ook de vorm van de dag en hoe je erin staat', vindt Stam. De kwalificatie van de Amsterdammers voor de kwartfinale van de Champions League noemt Stam 'hartstikke mooi voor hen'.

Zelf is de trainer in zijn laatste maanden als coach in Zwolle hard bezig zijn doel met de club te realiseren: PEC in de Eredivisie houden. 'Daarvoor zijn wij hier. Dat is geen makkie, dat weten we allemaal. Het is niet zo één-twee-drie te realiseren. Maar we gaan keihard aan de slag om erin te blijven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.