Stam vertrekt per direct bij Feyenoord

Reacties

Jaap Stam is maandag opgestapt als trainer van Feyenoord. Daags na de voor de Rotterdammers zeer pijnlijk verlopen Klassieker (4-0 nederlaag) is de samenwerking tussen club en coach beëindigd.

Stam vertrekt per direct bij Feyenoord
© Pro Shots

Stam stond pas sinds de zomer voor de groep bij Feyenoord, als opvolger van Giovanni van Bronckhorst. De coach kwam over van PEC Zwolle en op het moment dat hij binnenstapte, was de technisch directeur die hem had aangetrokken (Martin van Geel) al weggestuurd. Niet lang daarna nam ook algemeen directeur Jan de Jong afscheid van de club.

Na een moeizame transferzomer begon Feyenoord het seizoen met een hoop spelers die niet honderd procent fit waren. Mede daardoor vielen de sportieve prestaties ook tegen. Anderhalve maand geleden leed Feyenoord zijn eerste nederlaag, in de Europa League bij Rangers FC (1-0). Hierna volgden in de Eredivisie een wanprestatie bij FC Emmen (3-3) en een zeperd tegen AZ (0-3).

Tekst gaat verder onder de video

'Voor de korte termijn is Advocaat de beste keus voor Feyenoord'

Feyenoord verloor ook van Fortuna Sittard (4-2), kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en verloor vorige week van Young Boys (2-0) en Ajax (4-0). Vooral de nederlaag in de Johan Cruijff Arena was beschamend. Feyenoord werd in de eerste helft totaal van de mat geveegd door de aartsrivaal en Ajax was met vier doelpunten nog genadig.

De fans van Feyenoord schreeuwden op social media om het ontslag van Stam, die na afloop van de nederlaag in de hoofdstad de vraag kreeg of er een moment zou komen dat hij opstappen zou overwegen. Stam gaf toen aan dat hij daar goed over moest nadenken.

In aanloop naar De Klassieker sprak Martijn Krabbendam nog uitgebreid met Jaap Stam.

Eerder namen we een podcast op over de problemen van Feyenoord.

Podcast over Feyenoord: 'Niet fit en bestuurlijk geen visie'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.