Stam na zwakke invalbeurt Geertruida niet langer ongeslagen bij Feyenoord

Reacties

Na drie oefenduels die eindigden in een zege, is Jaap Stam vrijdagavond tegen zijn eerste nederlaag als coach van Feyenoord aangelopen. Red Bull Salzburg was na een ongelukkige invalbeurt van Lutsharel Geertruida met 3-1 te sterk.

Stam na zwakke invalbeurt Geertruida niet langer ongeslagen bij Feyenoord

Zo is Stam niet langer ongeslagen als coach van Feyenoord. Hij was de oefenwedstrijd in het Oostenrijkse Leogang begonnen met zomeraanwinst Liam Kelly, die in de oefenwedstrijd tegen SV Darmstadt 98 als invaller zijn officieuze debuut had gemaakt, als basisspeler op het middenveld. Eric Botteghin droeg de aanvoerdersband om zijn arm en hij zag Feyenoord goed starten. Steven Berghuis (twee keer) en Dylan Vente kregen de eerste kansen, voordat Botteghin uit een hoekschop over kopte.

Salzburg overleefde de openingsfase en kwam vervolgens beter in de wedstrijd. Takumi Minamino schoof de bal maar net naast de voor hem verkeerde kant van de paal en Patson Daka kopte op de paal. De eerste helft kende dus kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet.

Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft verving Sam Larsson Emil Hansson. Larsson zorgde direct na zijn entree voor gevaar, maar zijn lage voorzet werd niet tot assist gepromoveerd door Berghuis. Aan de overkant greep Vermeer twee keer goed in, voordat driemaal scheepsrecht bleek te zijn voor Salzburg. Erling Braut Haaland kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en haalde de trekker over.

De treffer van Luis Sinisterra die de gelijkmaker had moeten betekenen werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Salzburg door fouten van Geertruida uitliep. Geertruida verspeelde eerst de bal aan Haaland, die Patson Daka in staat stelde om de 2-0 binnen te schieten. Niet veel later raakte Geertruida de bal op het middenveld weer kwijt en ook nu was Daka de man die daarvan profiteerde: 3-0.

Feyenoord deed via Wouter Burger nog wel wat terug, maar een comeback zat er geen moment in voor de Rotterdammers. De selectie keert zaterdag vanuit Oostenrijk terug naar Nederland. In de eigen Kuip wordt voor de start van het seizoen nog geoefend tegen het Griekse Panathinaikos (17 juli), het Franse Angers (24 juli) en het Engelse Southampton (28 juli).

Basisopstelling Feyenoord: Vermeer; St. Juste, Botteghin, Van Beek, Malacia; Kelly, Toornstra, Ayoub; Berghuis, Vente, Hansson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.