Stam met Standard verder ten koste van Panathinaikos

Standard Luik heeft zich gekwalificeerd voor de play-offs van de Champions League. De Belgen wonnen bij Panathinaikos, dat het kort voor rust weggaf. Het Maccabi Tel Aviv van technisch directeur Jordi Cruijff strandde in de derde voorronde van het kampioenenbal. Ook Michael Dingsdag met Grasshoppers werd uitgeschakeld.

Panathinaikos - Standard Luik 1-2 (0-0)
Na de 0-0 vorige week in Luik kreeg Standard - waar Ronnie Stam de hele wedstrijd speelde - in de eerste twintig minuten twee fikse tegenvallers te verwerken. In de zeventiende minuut zorgde Dino Arslanagic met een eigen doelpunt voor de Griekse voorsprong en drie minuten later moest Geoffrey Mujangi Bia geblesseerd van het veld.

Aan de kant van Panathinaikos had trainer Yannis Anastasiou basisplaatsen voor Nederlander David Mendes da Silva en voormalige Eredivisionisten Marcus Berg en Danijel Pranjic. De thuisclub had tot de 36ste minuut niets te duchten van Standard, maar de eerste kans van de Belgen leverde meteen een doelpunt op. Yanis Mbombo scoorde op aangeven van Mehdi Carcela-Gonzalez.

Amper bekomen van die tik, stond het al 1-2. Paul José Mpoku, die in het veld was gekomen als vervanger van Mujangi Bia, schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in de kruising. Panathinaikos kreeg daarna genoeg kansen op de gelijkmaker. Berg schoot echter over, terwijl Athanasios Dinas en Gordon Schildenfeld hun inzet op de lat zagen belanden. Standard hield zijn voorsprong vast en is in ieder geval verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League, maar eerst wachten de play-offs van het kampioenenbal.