Stam kritisch op Karsdorp: 'Je moet duels met hele ziel en zaligheid ingaan'

Jaap Stam baalt van de eerste helft van Feyenoord in de uitwedstrijd bij Rangers FC. De coach zag dat de tegenstander voor rust feller speelde en was kritisch op Rick Karsdorp, die een belangrijk duel verloor in aanloop naar de beslissende treffer van Sheyi Ojo (1-0).

Karsdorp ging niet met volle overtuiging het duel in, waarna Ojo in balbezit kwam. Hij schoot vanuit de tweede lijn knap raak. 'Het was een doelpunt waar wij zelf wat aan konden doen', zei Stam voor de camera van FOX Sports. 'Dat was slap het duel ingaan. Je weet dat je in dit soort wedstrijden met overtuiging moet spelen, dat je duels met je hele ziel en zaligheid moet ingaan. Dat zag je ook bij Rangers: zij schoppen je in de tweede helft lachend doormidden als je er doorheen bent.'

Het is iets waar Feyenoord van kan leren, meent Stam. 'Het zit niet in onze aard, maar zeker in het internationale voetbal heb je het af en toe nodig', zei de coach, die zelf als speler ook zijn been niet terugtrok. 'Wij kwamen in een fase dat we wat angstiger, wat onzekerder werden. Daardoor speelden we niet overtuigend in wat we wel kunnen. In de tweede helft ging het beter en zag je ook dat je het ze moeilijk kan maken. In grote delen van de tweede helft was het wel overtuigend en kwamen we ook voor de goal. Dan zijn er momenten waar je meer uit kan halen, maar dan lijkt het er al veel meer op.'

'Sommige spelers moeten nog wennen aan het internationale voetbal', concludeerde Stam. 'Soms moet je op bepaalde momenten gewoon scherper zijn. Het is geen wedstrijd geworden waar we heel ontevreden over zijn, maar we hebben het zelf laten zitten, vooral in gedeeltes in de eerste helft. Als je niet scherp genoeg bent, kan er op dit niveau van alles gebeuren.'

De volgende groepswedstrijd die Feyenoord speelt in de Europa League is op donderdag 3 oktober. FC Porto komt dan naar De Kuip.