Stam krijgt gigantisch pak slaag van Norwich

Een plek in de play-offs komt nog niet in gevaar voor Reading, maar Jaap Stam en zijn spelers hebben zaterdagmiddag op bezoek bij Norwich City een keiharde tik gekregen. De subtopper in het Championship stond bij rust al met 6-1 achter. Het werd uiteindelijk 7-1.

Stam trad tegen Norwich aan zonder Danzell Gravenberch, Joey van den Berg en Roy Beerens in de basis. Het ging voor Reading al snel mis op Carrow Road.

Nélson Oliveira verdiende al in de derde minuut een penalty en benutte deze vervolgens zelf. Reading was rijp voor de slacht en Norwich liep binnen 35 minuten uit naar een 5-0 voorsprong. Vijf minuten voor rust deed het Reading van Stam wat terug via Yann Kermorgant, maar Norwich sloeg direct hard terug door via Wesley Hoolahan op 6-1 te komen.

Een recordzege in het Championship kwam in zicht voor Norwich, maar in de tweede helft nam de thuisploeg gas terug. Tien minuten voor tijd kreeg Mitchell Dijks namens de thuisploeg nog een prima kans op zijn tweede doelpunt in de competitie. Zijn kopbal eindigde echter op de lat. Er leek niet meer gescoord te worden in het tweede bedrijf, maar invaller Cameron Jerome zorgde voor het slotakkoord: 7-1.

Stam blijft ondanks de nederlaag vierde in het Championship, maar de concurrentie in de vorm van Leeds United en Fulham kan dichterbij komen. De nummer één en twee promoveren rechtstreeks, de nummer drie tot en met zeven spelen play-offs om één Premier League-ticket. Reading staat na veertig wedstrijden op een negatief doelsaldo. De ploeg scoorde 56 keer en kreeg 57 doelpunten tegen.