Stam geeft update over Jørgensen en verwacht rare ambiance in Tbilisi

Reacties

Jaap Stam heeft een update gegeven over de blessure van spits Nicolai Jørgensen. De coach van Feyenoord stelt dat het herstel van de Deen goed verloopt. 'Maar dat wil niet zeggen dat hij binnen een paar dagen weer beschikbaar is.'

Stam geeft update over Jørgensen en verwacht rare ambiance in Tbilisi
Dinamo Tbilisi
Dinamo Tbilisi
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Jørgensen kampt al langere tijd met een blessure. In de voorbereiding speelde de Deen niet mee en ook de eerste twee Eredivisie-duels tegen Sparta Rotterdam (2-2) en SC Heerenveen (1-1) kon Stam nog geen beroep doen op de Eredivisie-topscorer van het seizoen 2016/17. Vrijdag werkte hij wel weer een individueel programma af op het veld.

'Het gaat goed met hem', zei Stam. 'Het feit dat hij op het veld bezig is, is heel positief. We kijken van dag tot dag wat zijn situatie is en wat we met hem kunnen gaan doen. Maar dat wil niet zeggen dat hij binnen een paar dagen weer beschikbaar is. Hij is nu bezig met een individueel traject en daarna krijg je natuurlijk het groepsproces. Uiteindelijk vergt dat allemaal een bepaalde opbouw.'

Rare ambiance
In gesprek met het clubkanaal blikt Stam ook vooruit op het duel met Dinamo Tbilisi van aanstaande donderdag (18.30 uur) in de derde voorronde van de Europa League. Feyenoord vreesde een spookstadion, omdat de club uit Georgië door de UEFA om onbekende redenen gestraft werd. De return zou dan ook zonder publiek gespeeld moeten worden. Maandag werd echter bekend dat er wel 140 fans van Feyenoord aanwezig zullen zijn bij de wedstrijd.

'Voor publiek spelen is altijd prettig. Dat geeft voor jou als ploeg en als speler een bepaald gevoel. Aan de andere kant kun je zeggen dat zij geen steun hebben van het thuispubliek. Dat geeft een aparte sfeer, een rare ambiance om te spelen in een leeg stadion. Maar als prof zijnde moet je je kunnen redden in elke situatie. Wij moeten scherp zijn, want zij zullen toch gaan proberen om zo snel mogelijk druk te zetten en zo snel mogelijk een doelpunt te maken', verwijst Stam naar de 4-0 zege uit de heenwedstrijd in De Kuip.

VI's Pieter Zwart bespreekt het uitduel van Feyenoord met SC Heerenveen (1-1).
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.