Stalen zenuwen zorgen voor een nieuwe Champions League-topscorer

Reacties

Karim Benzema mag zich na zijn dubbelslag in het voetbalfeest van dinsdagavond de topscorer van dit Champions League-seizoen noemen. De spits van Real Madrid staat nu op veertien doelpunten, waarmee hij Robert Lewandowski van Bayern München (dertien goals) gepasseerd is.

Stalen zenuwen zorgen voor een nieuwe Champions League-topscorer
Manchester City
Manchester City
4 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Benzema is vooral in de knock-outfase bijzonder goed op schot voor Real. De Fransman maakte hattricks tegen Paris Saint-Germain en Chelsea, scoorde ook in de tweede ontmoeting met Chelsea en voegde dinsdag dus weer twee doelpunten aan zijn totaal toe. Dat betekent dat hij negen van zijn veertien doelpunten pas na de groepsfase heeft gemaakt.

Benzema zorgde dinsdag met een knappe volley voor de 2-1 en verzorgde uit een strafschop het slotakkoord (4-3). De spits, die zijn zeshonderdste wedstrijd voor Real speelde, bewees hier over stalen zenuwen te beschikken. Benzema had drie van zijn laatste vier strafschoppen gemist, maar durfde het woensdagavond aan om te kiezen voor een Panenka. En met succes, want Ederson dook tevergeefs de hoek in en werd geklopt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.