Stade Rennes wint bij competitiedebuut Verhoek

In de strijd om Europees voetbal heeft Stade Rennes zaterdagavond goede zaken gedaan. De ploeg van John Verhoek, die zijn competitiedebuut maakte, won de topper tegen Paris-Saint Germain nipt met 1-0. Ook Olympique Marseille boekte een magere 1-0 zege op hekkensluiter Arles AC.

Stade Rennes – Paris-Saint German 1-0Yasine Brahami opende na twintig minuten spelen de score voor Stade Rennes. Met een mooi schot verschalkte hij doelman Apoula Édel. Het bleek na negentig minuten spelen ook meteen het enige doelpunt van het duel te zijn, ondanks de vele kansen die beide ploegen kregen.

Paris-Saint Germain zette nog veel druk op de helft van Stade Rennes maar de pogingen waren tevergeefs. In de slotseconden leek de ploeg uit Parijs nog op gelijke hoogte te komen, maar Guillome Hoarau stond buitenspel.

PSG liet door de nederlaag de aansluiting met lijstaanvoerder Lille liggen, terwijl Stade Rennes op gelijke hoogte kwam (37). Mocht Olympique Lyon zondag van Girondins Bordeaux winnen dan staan Paris-Saint Germain, Stade Rennes én Lyon op een gelijk aantal punten. Het gat met Lille bedraagt dan vier punten.

Montpellier – Saint-Etienne 1-2Emmanuel Riviere ontpopte zich in het duel met Montpellier tot man van de wedstrijd. Toen de eerste helft was afgelopen, leidde Saint-Etienne met 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Riviere.

Vier minuten voor tijd maakte Jonas Martin het voor Les Verts nog even spannend door de aansluitingstreffer te maken. Toch lukte het Montpellier niet meer naast Saint-Etienne te komen, waardoor de stand 1-2 bleef.

Door de overwinning ging Saint-Etienne Montpellier voorbij en bevindt de club zich momenteel op de zesde positie. Montpellier zakte naar de zevende plaats.

Overige uitslagenBrest – AS Nancy 2-1Caen – Lorient 0-2RC Lens – Valenciennes 1-1Olympique Marseille - Arles-Avignon 1-0 Olympique Nice – FC Sochaux 1-0 Foto: VI Images