Staande ovatie voor Pratto na bijzonder affiche in Copa Libertadores

Lucas Pratto speelde woensdagnacht een bijzondere wedstrijd. In de achtste finale van de Copa Libertadores trad de spits met Vélez Sarsfield aan tegen zijn oude club River Plate (1-0). Pratto maakte een goede indruk en stichtte veel gevaar, maar miste ook een goede kans in de tweede helft. Hij kreeg een staande ovatie toen hij in de blessuretijd werd gewisseld.

Vélez Sarsfield
1 - 0
River Plate
River Plate

Dankzij de 1-0 zege heeft Vélez een voorsprong in de return. Pratto, die de aanvoerdersband droeg, is niet geheel tevreden. 'We hebben onszelf niet genoeg beloond. Tegen een ploeg van het kaliber van River Plate mag je geen genade tonen', zegt de voormalig spits van Feyenoord in de Argentijnse pers. 'We misten drie goede kansen in de tweede helft en lieten na om een nog betere uitgangspositie te boeken.'

Over het geheel is er ook veel om tevreden over te zijn. 'We hebben een voorsprong en we gaan vechten zoals we dat vandaag ook hebben gedaan', zegt Pratto. 'Zo willen we blijven spelen. We willen deze intensiteit en winnaarsmentaliteit altijd aan de dag leggen, niet alleen in deze wedstrijd.' Vélez won door een rake strafschop van Lucas Janson na een kwartier spelen. De return is volgende week donderdag.

Pratto stond tussen 2018 en 2021 onder contract bij River en leidde de club in zijn eerste jaar naar de eindzege in de Copa Libertadores met een doelpunt in beide finalewedstrijden. River verhuurde De Beer in januari 2021 voor een half seizoen aan Feyenoord. Het dienstverband was met nul doelpunten in zeven competitieduels geen groot succes. Bij Vélez, waar Pratto in augustus vorig jaar begon aan zijn derde periode, is hij mateloos populair.

'Ik ben de mensen bij Vélez en River voor altijd dankbaar, want zij hebben de deuren geopend voor me. Iedereen weet hoeveel ik geef om Vélez. Het is als mijn thuis, deze club betekent heel veel voor me', concludeert Pratto, die in de eerste minuut van de blessuretijd het veld verliet.