Heel El Monumental zingt Pratto toe: Feyenoord-flop is uit op revanche

Reacties

Lucas Pratto is op de weg terug. De spits speelde bij Feyenoord weinig klaar, maar is vastberaden om bij Vélez Sarsfield zijn vorm van weleer te vinden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen maakt El Oso, oftewel De Beer, alvast indruk op de technische staf.

Heel El Monumental zingt Pratto toe: Feyenoord-flop is uit op revanche
© Pro Shots

In zijn eerste vijf wedstrijden sinds zijn terugkeer bij Vélez Sarsfield kwam Pratto slechts 123 minuten in actie. Daarin was hij echter wel heel belangrijk: Pratto scoorde en gaf drie assists. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de 33-jarige Pratto bovendien speeltijd in de oefenwedstrijd tegen River Plate. De Argentijn hield het uiteindelijk 75 minuten vol in het intense duel, dat in 0-0 eindigde. Daarna werd hij gewisseld. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was voor Pratto sowieso een emotionele wedstrijd. De vijfvoudig international van Argentinië speelde eerder immers drie jaar voor River Plate en werd razend populair onder het publiek van Los Millonarios. Pratto scoorde in totaal 26 keer voor de topclub uit Buenos Aires, waaronder twee keer in de Copa Libertadores-finale van 2018 tegen Boca Juniors. Later won Pratto ook de Supercopa Argentina, de Copa Argentina en de Recopa Sudamericana met River Plate.

Pratto wilde niet weg, maar drukte met zijn salaris op de loonlijst en kwam bovendien steeds minder vaak aan spelen toe onder Marcelo Gallardo. Hij week uit naar Feyenoord, maar is nu dus weer terug in Argentinië. Vlak voor de aftrap van het duel met River Plate werd Pratto in het zonnetje gezet door zijn oude club. Hij ontving een gedenkplaat als aandenken aan zijn drie succesvolle jaren bij River Plate en werd door de supporters in El Monumental getrakteerd op een oorverdovend applaus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met Vélez begint Pratto volgende week vrijdag aan de competitie. Of de Feyenoord-flop ook in de basis zal staan tegen Aldosivi, is nog onduidelijk. Maar hij is in ieder geval gebrand om zich te laten zien bij Vélez, zo vertelde Pratto eind november in een interview met ESPN: 'We hebben de plicht om met Vélez voor de topposities te strijden, nationaal en internationaal. Ik zal alles geven (...) Ik wil nu niet huilen, maar ik ben mijn familie, mijn vrouw en Vélez heel erg dankbaar. Zij vertrouwden me, ook toen ik op verschillende plaatsen aan mijn lot werd overgelaten.'

Het is niet duidelijk of Pratto met die laatste zin op zijn Feyenoord-avontuur doelde. Wel kwam hij in Rotterdam, mede door blessureleed, amper in het stuk voor. Pratto speelde acht wedstrijden en scoorde niet. 'Uiteindelijk was het een fout, maar om hem te beschermen: hij kreeg ook niet echt de kans van Dick Advocaat', zou directeur Frank Arnesen later zeggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.