Spurs verliest weer eens in laatste minuut

Wat Tottenham Hotspur dit seizoen al een aantal malen onder leiding van Martin Jol overkwam, gebeurde ook met Juande Ramos op de bank tegen Birmingham City. The Spurs verloren door een doelpunt in de laatste minuut: 2-3.

Sebastian Larsson (foto) was de held bij de gasten. De Zweed knalde de bal onberispelijk hard in de kruising en bezorgde Alex McLeish meteen zijn eerste winst als manager van City. De coach was afgelopen week aan de slag gegaan in Birmingham nadat hij ontslag had genomen als bondscoach van Schotland.

Voor Spurs was het verlies zuur, want de thuisclub vocht zich knap terug na een slechte eerste helft. Birmingham, met Daniël de Ridder in de basis, ging met een 1-0 voorsprong rusten door een benutte strafschop van Gary McSheffrey. Robbie Keane produceerde de gelijkmaker eveneens vanaf elf meter en zorgde voor 2-1 na een pass van Tom Huddlestone.

Na de onverwachte gelijkmaker van Cameron Jerome kreeg Keane een ietwat overdreven rode kaart. Zonder de aanvoerder probeerde Tottenham op een punt te spelen, maar door de uithaal van Larsson bleven The Spurs met lege handen achter.