Spurs plukt Son weg bij Leverkusen, Kampl zijn opvolger

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Heung-Min Son (23) overgenomen van Bayer Leverkusen. De Zuid-Koreaanse aanvaller heeft in Londen een contract tot medio 2020 getekend. Leverkusen presenteerde direct Kevin Kampl als opvolger.

Spurs plukt Son weg bij Leverkusen, Kampl zijn opvolger

Met de overgang van de aanvaller, die ook als nummer 10 uit de voeten kan, is naar verluidt ruim 25 miljoen euro gemoeid. Al zijn er ook bronnen die van dertig miljoen euro spreken.

Son werd in 2008 door Hamburger SV uit Zuid-Korea weggeplukt. Bij de Duitse club ontpopte hij zich tot trefzekere spits. In 2013 kocht Leverkusen de 44-voudig international (elf goals) voor tien miljoen euro van HSV. In de Bundesliga kwam Son in totaal tot 41 goals in 135 duels namens HSV en Leverkusen.

Tottenham Hotspur meldt op de clubwebsite dat de komst van Son nog wel afhangt van een nog te verkrijgen werkvergunning. Bij Spurs krijgt hij rugnummer 7. De Londenaren meldden zich deze transferperiode ook al bij West Bromwich Albion voor Saido Berahino, maar zijn werkgever gaf Tottenham telkens nul op rekest.

Kampl
Leverkusen maakte vrijdag direct bekend een vervanger te hebben gestrikt. Kevin Kampl komt over van Borussia Dortmund en tekende voor vijf jaar. De 24-jarige Sloveense international kost Leverkusen tien miljoen euro.

Kampl werd in januari door Dortmund nog weggeplukt bij Red Bull Salzburg voor twaalf miljoen euro. De transfer van de aanvallende middenvelder is overigens een terugkeer. Hij begon zijn loopbaan in de jeugd van Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.