Spurs breekt transferrecord voor Ndombele

Reacties

Tottenham Hotspur heeft Tanguy Ndombele voor vier jaar vastgelegd. De Engelsen betalen liefst zestig miljoen euro plus tien miljoen aan mogelijke bonussen aan Olympique Lyon voor de diensten van de 22-jarige middenvelder, die daarmee ook direct de duurste aankoop wordt voor Spurs.

Spurs breekt transferrecord voor Ndombele

De transfer zal tot tevredenheid leiden onder de fans in Londen. Zij zagen, mede vanwege de flinke kosten die Tottenham maakte voor het nieuwe stadion, twee transferperiodes lang niet één speler worden aangetrokken. Met de aankoop van Jack Clarke kwam daar dinsdag al verandering. De achttienjarige buitenspeler kwam voor elf miljoen euro over van Leeds United.

Maar na die anderhalf jaar durende droogte lijkt Tottenham nu op dreef door ook de portemonnee te trekken voor Ndombele. De Fransman wordt daarmee ook direct de duurste aankoop voor de Engelsen. Eerder stond dat record op naam van Davinson Sánchez, voor wie de Londenaren in 2017 veertig miljoen euro aan Ajax betaalden.

Het transferbedrag van Ndombele ligt dus ruim hoger dan dat bedrag. Wellicht nodig ook, want de Franse neo-international was een gewild object voor de gehele Europese top. Afgelopen seizoen maakte hij veelvuldig indruk op het middenveld van Olympique Lyon.

Zo vergeleek Olympique Lyon-preses Jean-Michel Aulas hem onlangs met Michael Essien vanwege zijn kwaliteiten die hem een ideale box-to-box-middenvelder maken. Bruno Genesio, tot vorig seizoen de hoofdtrainer van de Ligue 1-club, omschreef de international tijdens een van zijn persconferenties als 'intelligent'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.