Sprookjesseizoen Union zichtbaar: meer nominaties dan kampioen Club Brugge

Reacties

De competitieorganisatie in België heeft de kanshebbers voor de titel Speler van het Jaar bekendgemaakt. Opvallend genoeg maken maar twee spelers van kampioen Club Brugge kans op de eretitel, Union Sint-Gillis levert dubbel zoveel spelers af voor de lijst.

Sprookjesseizoen Union zichtbaar: meer nominaties dan kampioen Club Brugge
© Pro Shots

Union leek als promovendus maandenlang op weg naar een extreem knappe landstitel, maar in de play-offs ging het alsnog mis na nederlagen tegen Club Brugge. De club van trainer Alfred Schreuder kroonde zich opnieuw tot de beste van België.

De kans is groter dat de beste speler in dienst van Union speelde dit seizoen. Teddy Teuma, Casper Nielsen, Dante Vanzeir en Deniz Undav staan op de shortlist. Charles De Ketelaere en Hans Vanaken zijn de afgevaardigden van Club Brugge. Noa Lang en Bart Nieuwkoop, die dit seizoen belangrijke rollen vertolkten bij de nummer één en twee, zijn dus niet genomineerd.

Jean Butez (Antwerp FC), Junya Ito (RC Genk), Xavier Mercier (OH Leuven) Christian Brüls (STVV) en voormalig Eredivisie-speler Tarik Tissoudali (AA Gent) maken eveneens kans om Speler van het Jaar te worden. Maandag worden de prijzen uitgereikt tijdens het Pro League-gala. Naast de Speler van het Jaar wordt onder andere ook het Talent van het Jaar, Doelpunt van het Jaar en Trainer van het Jaar gekozen.

Pro League

Stand Ronde 1 Pro League 2021/2022

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
6
4
2
0
8-2
+6
50
2
Union Sint-Gillis
6
2
1
3
5-5
0
46
3
Anderlecht
6
2
2
2
8-7
+1
40
4
Antwerp
6
1
1
4
3-10
-7
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.