Sprong voor de eeuwigheid: En-Nesyri overtreft zelfs Ronaldo

Reacties

Youssef En-Nesyri werd zaterdag de Marokkaanse matchwinner tegen Portugal, door na een meer dan indrukwekkende sprong het enige doelpunt van de wedstrijd binnen te koppen. De spits sprong zelfs nog hoger dan Cristiano Ronaldo deed bij zijn iconische treffer tegen Sampdoria.

Sprong voor de eeuwigheid: En-Nesyri overtreft zelfs Ronaldo
© NOS
Marokko
Marokko
1 - 0
Portugal
Portugal

Enkele minuten voor rust gaf linksback Yahya Attiat-Allah, de vervanger van Noussair Mazraoui, een voorzet richting het zestienmetergebied van Portugal. De bal leek te hoog om binnen te koppen, maar En-Nesyri sprong bijzonder hoog en verraste de Portugese doelman Diogo Costa.

Het doelpunt deed denken aan een goal die Ronaldo ooit maakte namens Juventus. Op 18 december 2019 torende de Portugees boven zijn bewaker uit en knikte hij binnen tegen Sampdoria. Berekend werd dat Ronaldo toen 2.54 meter van de grond af kwam. Dat was nog nooit eerder gezien, maar En-Nesyri kwam nóg hoger. BeIN Sports, een officiële partner van de FIFA, meldde zaterdag dat de Marokkaan 2 meter en 78 centimeter hoog kwam. Zondag wordt dat door verschillende kranten overgenomen.

Dankzij de spectaculaire treffer van En-Nesyri kwalificeerde Marokko zich voor de halve finale van het WK. Daarin is regerend wereldkampioen Frankrijk woensdag de tegenstander.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.