Sporting vol vertrouwen: 'Als we PSV verslaan, kunnen we spelers rust geven'

Reacties

Sporting Lissabon gaat donderdag vol voor de zege in het Europa League-duel met PSV. Als dat lukt, is de ploeg van trainer Silas al verzekerd van een ticket naar de achtste finales.

Sporting vol vertrouwen: 'Als we PSV verslaan, kunnen we spelers rust geven'
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
4 - 0
PSV
PSV

Kort na het ontslag van Marcel Keizer ging Sporting op bezoek in Eindhoven, waar PSV de groepsfase van de Europa League opende met een 3-2 zege. De ploeg van Mark van Bommel won daarna ook van Rosenborg BK, maar pakte slechts een punt in het tweeluik met LASK Linz.

Ondertussen klom Sporting in de Primeira Liga op naar plaats vier en door zeges op Linz en Rosenborg (2x) zijn de Portugezen met negen punten koploper in Groep D van de Europa League. Donderdag volstaat een overwinning op het ploeterende PSV om door te gaan.

'We willen graag winnen om dit achter de rug te hebben. Want dan kunnen we ons concentreren op de competitie en beker, waarin we een sterke tegenstander treffen (Gil Vicente, red.)', gaf Silas aan op het clubkanaal. 'We weten dat PSV is een sterke ploeg is, de enige waarvan we hebben verloren. We spelen thuis en ik denk dat we kunnen winnen. De steun van de fans is daarbij bepalend.'

Sporting gaat op de laatste speeldag op bezoek bij LASK. De thuiswedstrijd tegen PSV voor het elftal van Silas een uitgelezen mogelijkheid is om zich van overwintering te verzekeren. 'Het zou ideaal zijn om kwalificatie al te garanderen. Als we PSV verslaan, kunnen we spelers rust geven in de wedstrijd daarna tegen LASK. We maken ons niet druk over de eerste of tweede plaats, maar over doorgaan.'

Afellay
PSV reist met de vaste groep naar Lissabon, maakte de club woensdag bekend. Dat betekent dat Ibrahim Afellay, Toni Lato en Jordan Teze in Nederland achterblijven. Afellay is eerste aanvoerder, maar zit vaker niet dan wel bij de wedstrijdselectie. In de Europa League zat hij daar tot dusver geen enkele keer bij.

De volledige selectie:

Keepers: Zoet, Ruiter, Unnerstall.

Verdedigers: Viergever, Dumfries, Boscagli, Baumgartl, Schwaab, Sadiílek.

Middenvelders: Hendrix, Rosario, Gutiérrez, Ihattaren, Pereiro, Thomas.

Aanvallers: Mitroglou, Bruma, Doan, Bergwijn, Malen, Gakpo.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
4
1
1
11-4
+7
13
2
Sporting Lissabon
6
4
0
2
11-7
+4
12
3
PSV
6
2
2
2
9-12
-3
8
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Sporting Portugal
Meer over Sporting Portugal
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.