Sporting oogst lof in Portugal: 'Dit niveau ook halen tegen Ajax en Dortmund'

Sporting Portugal boekte dinsdag op Besiktas de eerste Champions League-zege van dit seizoen. Na de nederlagen tegen Ajax (1-5) en Borussia Dortmund (1-0) putten de Portugezen moed uit de overwinning in Istanbul. Portugese sportkranten berichtten woensdag over een 'perfecte avond' voor het Portugese voetbal.

Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 4
Sporting Lissabon

Zowel A Bola, Record als O Jogo pakten uit met covers waarop Sporting (in combinatie met FC Porto) wordt geprezen. Porto won dinsdagavond in thuis van AC Milan (1-0), waardoor Portugal goede zaken deed voor de coëfficiëntenlijst. Op de vroege dinsdagavond bleek Sporting al veel te sterk voor Besiktas, dat na drie speelrondes nog altijd puntloos onderaan staat in de Champions League-groep met Ajax en Borussia Dortmund.

Hoewel de eindstand doet vermoeden dat Besiktas weinig in te brengen had, wil Sporting-trainer Rúben Amorim ook een kritische kanttekening plaatsen. 'Het goede resultaat betekent niet dat alles goed ging. We werden ook in het zadel geholpen. De overwinning is weliswaar volkomen terecht, maar hun 2-3 had de wedstrijd een andere impuls kunnen geven', vertelde Amorim, die zag dat kort voor rust een doelpunt van Alex Teixeira werd afgekeurd vanwege buitenspel.

'Verpletterd', kopt A Bola over de overwinningen van Porto en Sporting in de Champions League.

Amorim was er ondanks de 1-3 voorsprong bij de start van de tweede helft nog niet helemaal gerust op. 'Pas na de goal van Paulinho (in de 89ste minuut) was ik er zeker van dat we zouden winnen. Besiktas is een team met veel kwaliteitsspelers en ze hebben de steun van de supporters. Wij lieten ook nog kansen liggen. Dit resultaat biedt hoop dat er nog van alles mogelijk is voor ons, maar we moeten dit niveau dan ook gaan halen in de wedstrijden tegen Ajax en Dortmund.'

Sebastián Coates was tegen Besiktas twee keer trefzeker voor Sporting. 'Het was een lastige wedstrijd, maar we kwamen hier voor de overwinning en die hebben we binnen gesleept. We kunnen nog steeds veel beter, zowel aanvallend als verdedigend. Deze overwinning geeft ons veel vertrouwen richting de volgende wedstrijden', aldus de Uruguayaanse captain van de regerend kampioen van Portugal. Sporting ontvangt Besiktas over twee weken in Lissabon. Op 7 december speelt Sporting tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena.