Sporting Braga schrijft met zege op Benfica historie

Sporting Braga zette een volgende stap op weg naar zijn eerste Europese hoofdprijs. Eén treffer was voldoende om Benfica de weg naar de finale in de Europa League te versperren.

Sporting Braga schrijft met zege op Benfica historie

Sporting Braga, dat in 2008 met de winst van Intertoto Cup een bescheiden Europees succes boekte, won spotte al met de voetbalwetten door met een schamele begroting van zeventien miljoen euro door te stoten tot de halve finale van de Europa League. Maar het historische avontuur eindigt daar niet. Dat reikt tot in Dublin, waar op 18 mei de finale wordt gespeeld.

De treffer van Custódio bleek doorslaggevend voor het vervolg in de Europa League. De middenvelder kopte na achttien minuten raak uit een corner van Hugo Viana. Het was het enige doelpunt in Braga en daarmee genoeg na de 2-1 nederlaag bij Benfica van vorige week.

Dat er slechts één treffer was te aanschouwen was opmerkelijk. Benfica had genoeg kansen om de achterstand ongedaan te maken. Javier Saviola was twee keer dicht bij de noodzakelijke gelijkmaker, zoals Braga-keeper Artur met knappe reddingen de andere pogingen van Benfica adequaat beantwoordde.

Ook Braga, dat met aanstekelijk enthousiasme overeind bleef, kon bogen op enkele kansen. Dat die niet verzilverd werden, kon het feest niet verpesten. De formatie van Domingos Paciencia kan zich opmaken voor het hoogtepunt in de clubgeschiedenis; de finale van de Europa League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's