'Sportieve' Thiago Silva krijgt ervan langs van Neymar

Reacties

Thiago Silva haalde zich vrijdagmiddag tijdens de slotfase van het WK-duel met Costa Rica de woede op de hals van Neymar.

'Sportieve' Thiago Silva krijgt ervan langs van Neymar

De verdediger speelde, bij een stand van 0-0, de bal sportief terug naar de tegenstander na een blessurehandeling van een der Costa Ricanen. 'Toen ik dat deed, begon hij te schelden', vertelt Thiago Silva aan Braziliaanse media. De dribbelaar was ervan overtuigd dat de spelers van Costa Rica zich bezondigden aan tijdrekken.

'En ik denk wel dat hij gelijk heeft, ze wilden het spel vertragen. Waarom ik de bal toch besloot terug te geven? Ik dacht niet dat het de situatie was waaruit wij zouden scoren. Ik voel me er rustig onder, maar ik vind het heel jammer dat hij begon te vloeken.'

Uiteindelijk zegevierde Brazilië met 2-0 dankzij zeer late treffers van Philippe Coutinho en Neymar. Na afloop kon laatstgenoemde zijn tranen niet bedwingen. Thiago Silva heeft alle begrip voor deze emoties én het gedrag van Neymar. 'Hij moest even stoom afblazen, hij torst zoveel druk met zich mee. In de derde wedstrijd zal hij een stuk rustiger zijn.'

Na twee speelrondes leidt Brazilië de dans in Groep E. De wereldkampioen van 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002 heeft net als Zwitserland vier punten, maar een beter doelsaldo. Woensdag wacht het afsluitende pouleduel met Servië, dat drie punten bezit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.