Spoor van vernieling leidt ook naar buurman Munsterman

Reacties

Makelaars en investeerders die voor hun gevoel zijn gepakt door FC Twente zouden zo langzamerhand hun eigen slachtoffervereniging kunnen oprichten. Het regent nog steeds claims en arbitragezaken. Eerder dit jaar spande voetbalmakelaar Zoran Pavlovic een zaak aan met de eis van een miljoen. Hij volgde Rob Jansen, die eveneens met een zesnullendeclaratie opdook. Al was dat nog niks vergeleken met een Argentijnse collega, die nog zes miljoen tegoed heeft van de Tukkers.

Spoor van vernieling leidt ook naar buurman Munsterman

Inmiddels sloot alweer een nieuwe eiser aan in de rij. De KNVB kan wel een nummertjesapparaat gaan neerzetten in Zeist, want opnieuw moest daar de arbitragecommissie zich uitspreken over een geldruzie met Joop Munsterman in de hoofdrol. Dit keer gaat het niet om een makelaar, maar om de buurman van de voormalige voorzitter. Een zekere meneer Fabels. What's in a name; naar eigen zeggen is hij in de fabels van Munsterman getuind. Ook hij voelt zich gedupeerd nadat de voetbalpreses hem had verleid te investeren in Felipe Gutiérrez. De Chileen kwam in 2012 via de inmiddels beruchte Cyprus-constructie.

Uit het vonnis blijkt dat investeerders de deal van 3,5 miljoen euro mogelijk maakten en dat FC Twente alleen het salaris voor zijn rekening nam. Gutiérrez werd na vier jaar met verlies verkocht aan Real Betis. Fabels had gerekend op winst, aangezien de bestuursleden zelf ook meededen. 'Omdat de commissarissen en bestuursleden meededen met de investering ging ik ervan uit dat de speler tijdig zou worden verkocht en dat het goed was. Daarom kon ik ook zo snel beslissen.'

Munsterman leverde een schriftelijke verklaring in waarin werd gezegd dat de toenmalige financiële man Gert-Jan Nijweide werd opgedragen de overeenkomst af te wikkelen. Nijweide werd maar weer eens opgeroepen om tekst en uitleg te geven. 'Er is bij mij met Fabels op kantoor niet gesproken over de situatie dat er minder dan 3,5 miljoen transferopbrengst zou zijn bij de doorverkoop van de speler, wel dat de investering op nul zou kunnen uitkomen', zei hij.

Ook alle andere investeerders verloren grotendeels hun geld. In dit geval gaf de arbitragecommissie Munsterman dan ook gelijk, zijn buurman had kunnen weten dat er risico’s verbonden waren aan de voetbalinvestering. Fabels kan dus fluiten naar zijn geld.

Wie is de volgende? 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.