Spookdoelpunt in Italiaans amateurduel leidt tot ophef in Italië

Reacties
Spookdoelpunt in Italiaans amateurduel leidt tot ophef in Italië
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

In de Prima Categoria, het zevende niveau in Italië, wordt logischerwijs geen VAR ingezet, maar een jonge Italiaanse arbiter had er goed één kunnen gebruiken tijdens het competitieduel tussen ASD Noicattaro en Castellana 1928.

Het enige 'doelpunt' van de wedstrijd heeft in Italië namelijk tot de nodige ophef geleid. Castellana won zondag dankzij een ware 'spookgoal' in de achttiende minuut. Een aanvaller van Castellana schoot de bal overduidelijk in het zijnet, maar de scheidsrechter van dienst wees daarna tot ieders verbazing naar de middenstip. De belaagde arbiter zag geen reden om zijn besluit terug te draaien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De opmerkelijke beelden gaan viraal op sociale media en bij Noicattaro zijn ze nog altijd witheet op de arbiter. De algemeen directeur van Noicattaro, Ciccio Langiulli heeft ook geen goed woord over voor de spelers en technische staf van Castellana. 'De beelden spreken voor zich: de scheidsrechter maakte een sensationele blunder. Maar we zijn ook verontwaardigd over het gedrag van Castellana: sommige spelers wilden ons daarna laten scoren, maar uiteindelijk werd dat niet toegestaan. Als we geen gerechtigheid krijgen, dan zijn we bereid om ons terug te trekken uit de competitie.'

Inmiddels heeft Castellana ook gereageerd op de uitlatingen van Langiulli: 'We verontschuldigen ons voor het onsportieve gedrag tijdens de wedstrijd tegen Noicattaro. Het was een fout van de scheidsrechter, maar wij zaten vol in de emotie van de wedstrijd en gaven de arbitrale fout niet toe. Dat past niet binnen onze normen en waarden, wij zaten dus ook fout. Onze excuses daarvoor', meldt de club. Het is nog niet bekend wat voor staartje het spookdoelpunt krijgt voor beide teams én de scheidsrechter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.