'Sponsordeal met Philips geeft noodlijdend Barcelona meer lucht'

Reacties

Philips staat de komende jaren op de mouwen van Barcelona. Volgens Spaanse media heeft de multinational een sponsorovereenkomst gesloten met de kersverse kampioen van Spanje.

'Sponsordeal met Philips geeft noodlijdend Barcelona meer lucht'
© Pro Shots

Volgens Mundo Deportivo gaat het om een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog twee jaar. In ruil voor een plek op de mouwen van Barcelona betaalt Philips verspreid over drie jaar een bedrag van dertig miljoen euro (acht in het eerste, tien in het tweede en twaalf in het derde). Geven beide partijen groen licht voor het verlengen van de samenwerking, dan komt daar nog eens 26 miljoen euro bij (twaalf in het vierde en veertien in het vijfde jaar).

De miljoenendeal met Philips, dat ook alle monitors zal leveren in het gerenoveerde Camp Nou, helpt Barcelona ongetwijfeld bij het op orde krijgen van de begroting. De Catalanen kampen sinds de coronacrisis met financiële problemen, die nog altijd niet volledig zijn opgelost. Volgens La Liga heeft de club zo'n 200 miljoen euro nodig om nieuwe spelers te kunnen inschrijven en de contracten van spelers als Ronald Araujo, Marcos Alonso en Gavi te registeren.

Philips heeft tegenover VI een reactie gegeven op de geruchten uit Spanje. Het bedrijf benadrukt dat het op de hoogte is van de geruchten, maar dat slechts een voetbalclub sponsort: PSV. Wel zijn er enkele bedrijven die licenties hebben gekregen van Philips, zoals Signify (licht), TP Vision (audio en tv) en Versuni (huishoudelijke apparaten) die zelf ook reclame maken voor hun producten.

Inmiddels heeft Barcelona volgens Sport groen licht gekregen van La Liga voor het financiële plan van komend seizoen. Maandag zal dit worden bekrachtigd, meldt de sportkrant. Barça heeft uiteen gezet hoe het begrotingsgat van 200 miljoen euro in de komende twee jaar wordt aangepakt. Als La Liga zijn goedkeuring heeft verleend, kan Barça elke euro die het binnenkrijgt op de transfermarkt ook weer uitgeven. Het zou de terugkeer van Lionel Messi iets realistischer maken.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:126059c4-bea6-40b9-8dc5-fc44431de886","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en ontvang de Free Bets (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.