Spits Jelen wil zelfs verdedigen voor Beenhakker

Ireneusz Jelen heeft met uitstekende prestaties bij AJ Auxerre een rentree in de selectie van de Poolse nationale ploeg verdiend. De 27-jarige aanvaller droomt van het maken van beslissende doelpunten voor zijn vaderland, maar bondscoach Leo Beenhakker mag hem desnoods ook als verdediger opstellen.

Spits Jelen wil zelfs verdedigen voor Beenhakker

'Toen ik berichten van vrienden kreeg dat ik was geselecteerd voor de nationale ploeg, kon ik dat in eerste instantie niet geloven', aldus Jelen op de website van de UEFA. 'Ik raadpleegde snel de website van de Poolse voetbalbond om te controleren of ik niet in de maling werd genomen. Maar het stond er echt.'

Hoewel Jelen zelf verbaasd was, is het niet zo gek dat Beenhakker hem opriep. De aanvaller is de laatste weken goed op dreef bij AJ Auxerre. Jelen was een aantal maanden uit de roulatie met een gebroken sleutelbeen, maar scoorde sinds zijn rentree vijf keer in acht wedstrijden.

Die scoringsdrift hoopt Jelen mee te nemen naar de Poolse nationale ploeg, waarvoor hij eerder in negentien interlands twee keer tot scoren kwam. 'Het is simpel: ik wil scoren voor mijn land en het liefst de winnende. Maar ik wil vooral spelen, mijnheer Beenhakker mag me zelfs als verdediger opstellen.'

Polen komt in de kwalificatiereeks uit in de zeer spannende Groep 3. Slowakije gaat na vier duels aan de leiding met negen punten. Tsjechië, Polen, Slovenië en Noord-Ierland volgen met zeven punten, waarbij moet worden aangetekend dat de Noord-Ieren een wedstrijd meer speelden. Beenhakker gaat zaterdag met zijn team op bezoek in Noord-Ierland en speelt vier dagen later een thuiswedstrijd tegen San Marino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen