Spijt en boosheid bij Crouch: 'Ik heb nog nooit iemand zo willen slaan'

Reacties

De rijke loopbaan van Peter Crouch ligt inmiddels achter hem, maar er is nog altijd één iemand die het bloed onder de nagels van de lange Engelsman vandaan haalt. Dat heeft de spits vrijdag nog maar eens laten weten.

Spijt en boosheid bij Crouch: 'Ik heb nog nooit iemand zo willen slaan'

In een podcast van Paddy Power gaat Crouch terug naar de kwartfinale van de Champions League in 2011. Tottenham Hotspur stond tegenover Real Madrid in Santiago Bernabéu. Al na een kwartier moest de spits van de Londenaren inrukken met een tweede gele kaart.

Zijn eerste gele prent had hij gehad voor een vliegende tackle op Sergio Ramos. Met die kaart kon Crouch ook wel leven. Bij zijn tweede kaart werd hij bestraft voor een sliding op Marcelo. Geen slimme sliding, maar volgens Crouch was die kaart níét terecht. De boomlange spits ziet in slachtoffer Marcelo de grote boosdoener.

'Bij de eerste was ik veel te enthousiast, dus die kon de scheidsrechter inderdaad wel geven', aldus Crouch. 'Bij die tweede vloog ik er wel een beetje in, maar ik raakte hem echt niet. Hij sprong zo hoog mogelijk de lucht in en ging flink liggen rollen. Er is zelfs een camerastandpunt waarop je ziet dat hij zittend op de grond de rode kaart viert en snel weer opstaat. Man, ik heb nog nooit iemand zo graag willen slaan in het veld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch snapt Crouch inmiddels wel dat dat de manier is waarop het spel gespeeld wordt. 'Zij zagen die kaart als een overwinning', aldus de Engelse spits, die zijn ploeg uiteindelijk met 4-0 zeg verliezen. 'Ik heb me voor de gek laten houden en was naïef. In de kleedkamer zat ik balend met een handdoek over mijn hoofd en hoorde ik dat Real goal na goal maakte. Steeds dacht ik: dit komt allemaal door mij. Het was een dieptepunt in mijn carrière en ik heb er nog steeds spijt van.'

Uiteindelijk zou Spurs, met onder anderen Rafael van der Vaart in de gelederen, bij het weerzien in eigen huis met 0-1 verliezen. Real werd in de halve finale over twee duels uitgeschakeld door Barcelona, dat uiteindelijk in de finale te sterk bleek voor Manchester United.

Spelersprofiel

P. Crouch


Geboortedatum:
30 januari 1981
Leeftijd:
43
Geboorteplaats:
Macclesfield
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
2,01 m
Gewicht:
75 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.