Spelersvakbond komt in strijd tegen matchfixing met 'red button'

Reacties

De Nederlandse spelersvakbond VVCS zet stappen in de strijd tegen matchfixing en problematisch gokken. Met de financiële ondersteuning van Holland Casino en Unibet komt er onder andere een red button-app.

Spelersvakbond komt in strijd tegen matchfixing met 'red button'
© vvcs

Spelers zijn verplicht pogingen tot matchfixing te melden. De weg naar de KNVB blijkt volgens de VVCS echter vaak niet te worden bewandeld, ook uit onbekendheid over hoe het kan worden gemeld. Om dat tegen te gaan heeft de spelersvakbond een red button-app ontwikkeld. Het is 'laagdrempelig, gebruiksvriendelijk' en biedt de spelers ook de gelegenheid om hun melding anoniem te doen. De KNVB heeft inmiddels die app erkend.

Naast de red button-app komt de VVCS met een intensieve voorlichtingscampagne om de spelers te wijzen op de grenzen van het gokken. Bovendien is er een hulplijn voor spelers die zich realiseren dat ze te veel gokken. Zij kunnen dan de noodzakelijke hulp krijgen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.