Geen aanwijzing voor matchfixing, wel schorsing Beugelsdijk na online gokken

Reacties

Tom Beugelsdijk moet een schorsing uitzitten voor online gokken op Eredivisie-wedstrijden. De Hagenaar heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van vijf wedstrijden (waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar) geaccepteerd.

Geen aanwijzing voor matchfixing, wel schorsing Beugelsdijk na online gokken
© Pro Shots

Deze sanctie volgt na onderzoek door de onderzoekscommissie integriteit van de KNVB, uitgevoerd in opdracht van de aanklager betaald voetbal. Het onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor onrechtmatige beïnvloeding van het verloop van wedstrijden (matchfixing).

Conclusies onderzoek
De KNVB meldt het volgende: 'In het onderzoek is Beugelsdijk gehoord en is vast komen te staan dat hij, gedurende de seizoenen 2013/14 tot en met 2020/21, via een online aanbieder weddenschappen heeft afgesloten op:

- Wedstrijden in competities waarin hij als speler van ADO Den Haag dan wel Sparta heeft deelgenomen, te weten wedstrijden in de Eredivisie, TOTO KNVB beker en/of Supercup.

- De Eredivisiewedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag d.d. 17 maart 2019, waarin hij (direct of indirect) enige mate van invloed heeft gehad. Beugelsdijk speelde toen voor ADO Den Haag, maar maakte op dat moment geen deel uit van de wedstrijdselectie.

De reglementen in het betaald voetbal stellen het wedden op wedstrijden in 'eigen' competities expliciet strafbaar, om de integriteit van het voetbal te bewaken, maar ook om de schijn van beïnvloeding, partijdigheid en vooringenomenheid te voorkomen.'

Het contract van Beugelsdijk bij Sparta liep deze zomer af. De verdediger houdt wel zijn conditie op peil bij zijn oude club. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.