Spelers Marokko vasten niet voor interland tegen Kameroen

Reacties

Om frisser aan de aftrap van de wedstrijd tegen Kameroen te verschijnen, vasten de spelers van Marokko niet op de wedstrijddag. Het duel in de kwalificaties van de Afrika Cup staat zaterdag in de middag (16.00 Nederlandse tijd) op het programma, wat tijdens de ramadan extra zwaar is voor de spelers.

Spelers Marokko vasten niet voor interland tegen Kameroen

De bondsdokter van Marokko bevestigt dat de spelers van de nationale ploeg de traditie van het vasten tot zonsondergang eenmalig links laten liggen. Dit omdat de omstandigheden in Kameroen te zwaar zijn om op lege maag te trotseren. Marokko opent tegen Kameroen de kwalificaties voor de Afrika Cup. Het land is in Groep B ingedeeld met Kameroen, Malawi en de Comoren. In 2019 wordt het Afrikaanse kampioenschap door de Kameroeners georganiseerd, dat land is ook titelhouder.

Marokko speelde ruim een week geleden nog een oefeninterland tegen Nederland (1-2). Bondscoach Hervé Renard baalde toen van het feit dat de wedstrijd voor zonsondergang werd afgewerkt. 'Ik stemde ermee in en ik denk dat ik een fout heb gemaakt. We hadden de keuze tussen het aanvaarden van dit tijdstip of het annuleren van deze wedstrijd tegen Nederland. Ik besloot om te spelen en dat was een fout.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.