Spelers Atlético zitten er doorheen: 'Ik schaam me voor wat er is gebeurd'

Atlético Madrid dacht een eenvoudige overwinning op Espanyol te kunnen boeken, maar het liep anders. Van 0-3 naar 3-3 in een kwartier tijd en dat doet pijn in Madrid. José Giménez kan het amper geloven.

Espanyol
Espanyol
3 - 3
Atlético Madrid

Atlético stond na 46 minuten op een comfortabele 0-3 voorsprong tegen Espanyol, dat knokt tegen degradatie. Dat het na negentig minuten 3-3 zou staan, had niemand verwacht. 'Ik schaam me voor wat er is gebeurd. Ik weet niet hoe ik dit aan mijn kinderen uit moet leggen', zegt Giménez. 'Dit voelt als een nederlaag.'

Ook Koke reageert aangeslagen op het puntenverlies. 'We hadden kansen om meer te scoren, maar deden dat niet, terwijl zij hun leven riskeerden in de tweede helft. Dit mag ons in de toekomst nooit meer overkomen.'

'Voetbal leert ons dat de wedstrijd pas beslist is wanneer de scheidsrechter fluit voor het einde', aldus trainer Diego Simeone. 'Dit was een geweldige wedstrijd voor de fans en vooral die van Espanyol, die hun team niet op zagen geven. De ambitie van Espanyol heeft hen een gelijkspel opgeleverd. Het is jammer dat we het niet hebben kunnen beslissen.'

Door de remise heeft Atlético het behalen van plaats twee niet meer in eigen hand. Het blijft op één punt achter Real Madrid staan.