Speler van de Week: Tadic staat er direct bij start van de Eredivisie

Reacties

Hij kon deze zomer een fraaie transfer naar AC Milan maken, maar Dusan Tadic besloot bij zijn droomclub te blijven. Bij de start van de Eredivisie liet de 32-jarige Serviër zien nog altijd van onschatbare waarde te zijn voor Ajax. Hij is VI Speler van de Week.

Speler van de Week: Tadic staat er direct bij start van de Eredivisie
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Ajax had iets goed te maken na de ontnuchterende 0-4 nederlaag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. NEC werd zaterdag slachtoffer van de Amsterdamse wraakzucht: na minder dan veertig minuten stond het al 5-0 tegen de promovendus, waardoor de regerend kampioen direct weer de koppositie heeft veroverd. Dat was toch vooral te danken aan Tadic.

Tadic en Steven Berghuis slaagden er telkens in het spel op het juiste moment te verplaatsen, waardoor NEC op de flanken overlopen werd. Die belangrijke rol in het tactische plan koppelde Tadic zoals altijd ook aan rendement. Hij gaf de 2-0 op een presenteerblaadje voor Noussair Mazraoui. Zelf joeg hij daarna de 4-0 binnen uit een afgeslagen hoekschop en maakte hij de 5-0 na een snelle counter.

Zo staat de teller van Tadic na één Eredivisie-wedstrijd alweer op drie directe bijdrages aan een doelpunt. Het rendement van de Serviër in Amsterdamse dienst blijft verbluffend. In 114 Eredivisie-duels voor Ajax staat Tadic nu op 55 doelpunten en 45 assists. Deze zomer zei hij daar het volgende over: 'Spitsen leven van doelpunten, buitenspelers van assists.' In Amsterdam heeft Tadic die beide eigenschappen verenigd.

Ten Hag haalde Tadic na een klein uur naar de kant gehaald om David Neres wat welverdiende minuten te geven. 'Geen probleem', toonde hij zich achteraf een waardig aanvoerder. Het seizoen is nog lang realiseerde Tadic zich, een seizoen dat nieuw eremetaal moet gaan opleveren: 'Dat ik de komende jaren verder wil gaan met prijzen pakken met Ajax, is duidelijk.'

ALGEMEEN KLASSEMENT

Tadic hield in de beoordelingen van deze week Jörgen Strand Larsen, Noussair Mazraoui, Mark van der Maarel en Daley Blind net onder zich. In de topwintig van de eerste speelronde staan met Guus Til, Fredrik Aursnes, Bryan Linssen en Tyrell Malacia onder anderen ook vier Feyenoorders.

Speler Club Beoordeling
Dusan Tadic Ajax 8,5
Jörgen Strand Larsen FC Groningen 8
Noussair Mazraoui Ajax 8
Mark van der Maarel FC Utrecht 8
Daley Blind Ajax 8
Guus Til Feyenoord 7,5
Gabriel Gudmundsson FC Groningen 7,5
Bruma PSV 7,5
Noni Madueke PSV 7,5
Joey Veerman SC Heerenveen 7,5
Toshio Lake Fortuna Sittard 7,5
Fredrik Aursnes Feyenoord 7,5
Adam Maher FC Utrecht 7,5
Bryan Linssen Feyenoord 7,5
Ryan Gravenberch Ajax 7,5
Robin Maulun SC Cambuur 7,5
Tibor Halilovic SC Heerenveen 7,5
Tyrell Malacia Feyenoord 7,5
Achttien spelers 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.