Speler van de Week: NEC heeft goud in handen met Groeneveld

Reacties

Na elke speelronde kiest VI op basis van de gegeven beoordelingen de Speler van de Week in de Jupiler League. Deze week is dat de pas twintigjarige Arnaut Groeneveld. De behendige aanvaller had een groot aandeel in de 3-1 overwinning van NEC op Almere City FC.

Speler van de Week: NEC heeft goud in handen met Groeneveld

Technisch directeur Remco Oversier van NEC is nog druk de komende anderhalve week. Nu de club is afgezakt naar de Eerste Divisie staan diverse talenten in de etalage. Waar alle ogen zijn gericht op Ferdi Kadioglu en Jay-Ray Grot, luistert de nieuwste parel naar de naam Arnaut Groeneveld.

'Hou die naam nu maar even uit de pers', grapte Oversier na afloop van het duel tussen NEC en Almere City FC (3-1). 'Er zaten al genoeg scouts op de tribune vandaag. Gelukkig ligt Arnaut nog voor een langere periode vast. De Jupiler League is voor hem een geweldig podium.'

Dat bleek vrijdagavond. De pas twintigjarige aanvaller, die het in de voorbereiding ook al op z'n heupen had, speelde bij vlagen met de defensie van Almere. Met twee assists en een schitterende treffer was de voormalig jeugdspeler van PSV dé absolute uitblinker deze speelronde.

'Ik ben blij dat ik mijn goede vorm uit de voorbereiding heb kunnen doortrekken', sprak de twintiger na afloop van het duel. Zijn eigen spel vat hij samen als intuïtief. Op zoek naar de tegenstander, loeren op een gaatje en het beslissende moment. Aan voorspellingen doet hij dan ook niet, al belooft hij wel dat het een mooi seizoen gaat worden. 'We hebben een goede indruk achtergelaten.'

Groeneveld, wiens wieg in het Nigeriaanse Lagos stond, is niet gek te krijgen. En dat is goed nieuws voor de supporters van NEC. Diverse clubs en zaakwaarnemers zullen de komende week een poging wagen het talent op te pikken. Toch lijkt Arnaut Danjuma Groeneveld zelf in te zetten op een succesvol jaar met NEC. Van het talent gaan we dan nog veel horen in het Jupiler League-seizoen.

Bekijk hier het Elftal van de Week op basis van de eerste speelronde in de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.