Speler van de Week: het was wéér showtime voor Jahanbakhsh

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Na de wedstrijden in de midweekse speelronde gaan de bloemen naar AZ-smaakmaker Alireza Jahanbakhsh, die in aanloop naar de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord in de vorm van zijn leven is.

Speler van de Week: het was wéér showtime voor Jahanbakhsh

Met een puntgave hattrick tegen Vitesse (4-3) - het ene doelpunt nog mooier dan het andere - nestelde Jahanbakhsh zich aan de leiding in het topscorersklassement. De productieve Iraniër heeft meteen een gaatje van twee doelpunten geslagen ten opzichte van zijn voornaamste belagers: ploeggenoot Wout Weghorst, Hirving Lozano (PSV) en Fran Sol (Willem II).

Ook als aangever scheert Jahanbakhsh dit seizoen hoge toppen. Tegen Vitesse bediende hij Weghorst op maat, waarmee hij zijn aantal assists in dit Eredivisie-seizoen opschroefde naar twaalf. De laatste AZ’er die beter presteerde in dit opzicht was Barry van Galen in het seizoen 2003/04 (dertien assists).

Zo leven Jahanbakhsh en AZ vol vertrouwen toe naar de bekerfinale tegen Feyenoord van zondag. De AZ-aanvaller werd voor zijn glansrol beoordeeld met een 9 en pakte en passant de leiding in het VI-klassement. 'Dit geeft vertrouwen. Ik voel me goed. Het belangrijkste is om zo te blijven spelen, me vrij te voelen en mijn ding te doen', zei de goalgetter na afloop in gesprek met FOX Sports.

Daarna wacht Jahanbakhsh een mooie zomer met het WK in Rusland. Daar gaat hij de strijd aan met onder anderen Sergio Ramos en Medhi Benatia. 'Het wordt showtime en we hebben niets te verliezen in een poule met Marokko, Spanje en Portugal', zei de Iraniër daarvoor vorige maand al op de website van de FIFA. Showtime, dat was het woensdag in Alkmaar zeker.

Topvijf van de week

Achter Jahanbakhsh zijn het drie middenvelders en een spits die de topvijf compleet maken. Tonny Vilhena toonde op bezoek bij Willem II (1-5) eveneens in 'bekervorm' te zijn. De middenvelder maakte alweer zijn elfde treffer van het seizoen. Jamiro Monteiro redde met twee goals in blessuretijd een punt voor Heracles op bezoek bij Excelsior (2-2), terwijl Weghorst tegen Vitesse het andere AZ-doelpunt maakte en met Lozano en Sol de tweede plaats in het topschuttersklassement deelt (allemaal zestien goals). Hakim Ziyech completeert de topvijf, na een veelbesproken week leverde de Ajax-middenvelder een goed optreden af tegen VVV-Venlo (4-1 zege).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Algemeen klassement

Jahanbakhsh greep door zijn hoge beoordeling tevens de leiding in het VI-klassement. De Iraniër nam de koppositie over van Luuk de Jong, die naar de derde plaats zakte. Lozano behield zijn tweede stek. Dat AZ het Eredivisie-seizoen kleur geeft, blijkt ook wel uit het klassement. De Alkmaarders leveren de nummer 1, 4 en 6. Landskampioen PSV neemt de overige plaatsen in de topzeven voor de rekening. Ryan Thomas en Hakim Ziyech zijn op de gedeelde achtste plek de eerste spelers die niet bij AZ of PSV hun brood verdienen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.