Speler van de Week: Haller is meer dan finisher alleen

Reacties

Sébastien Haller snoert steeds meer criticasters de mond. De spits van Ajax is na zijn succesvolle optreden tegen PSV (5-0 winst) VI's Speler van de Week.

Speler van de Week: Haller is meer dan finisher alleen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
PSV
PSV

Na de nederlaag tegen FC Utrecht (0-1) begin oktober kreeg Haller de nodige kritiek over zich heen na het onbenut laten van enkele grote kansen. De miljoenenspits was de gebeten hond. Trainer Erik ten Hag zag na die deceptie geen reden om te twijfelen aan zijn spits. 'Ik ben ervan overtuigd dat hij nog bepalend gaat zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Getuige zijn hoofdrol in de kraker tegen PSV heeft Haller het gelijk van Ten Hag bewezen. De Ivoriaanse international werd dankzij zijn optreden tegen PSV Speler van de Week. En dat was volgens zijn trainer ook terecht als antwoord op alle ellende die over hem heen was gestort. 'Een beetje kritiek? Ongehoord veel! Ik heb toen al gezegd: "Blijf rustig, hij maakt het waar." En hij maakt het ook waar. Ik heb al zo vaak gezien dat hij dit kan. Hij heeft meer techniek dan iedereen denkt en hij is een goede finisher.'

Maar het is meer dan alleen zijn rol als afmaker die Haller speelt in het succes van Ajax. De statistieken in de Eredivisie laten zien dat de van West Ham United overgekomen spits meer is dan alleen het eindpunt van de Amsterdamse aanvallen. In totaal waren volgens OPTA 120 passes van hem op de helft van de tegenstander succesvol, waarmee hij van alle spitsen alleen Mats Seuntjens voor zich moet dulden.

Succesvolle passes op helft tegenstander
Mats Seuntjens 127
Sébastien Haller 120
Eran Zahavi 105
Loïs Openda 87
Vangelis Pavlidis 81

Dichter bij het vijandelijke doel is Haller zijn collega van Fortuna Sittard wel de baas. De Ajacied stuurt in de Eredivisie dit seizoen het hoogste aantal succesvolle passes richting the final third, het meest aanvallende gedeelte van het veld: 85. De Ivoriaanse international doet meer dan waarvoor hij in eerste instantie is gehaald getuige zijn drie assists, waaronder die op de goal van Davy Klaassen. Want scoren blijft het belangrijkste voor de finisher Haller, die inmiddels met zeven goals de Eredivisie-topscorer is.

Succesvolle passes richting laatste derde
Sébastien Haller 85
Mats Seuntjens 80
Eran Zahavi 66
Loïs Openda 60
Vangelis Pavlidis 55

TOPVIJF TIENDE SPEELRONDE

Het overtuigende optreden van Ajax komt tot uiting in de topvijf van de tiende speelronde. Naast Haller hebben Dusan Tadic en Steven Berghuis met een 8 zich in het selecte gezelschap gevoegd. Cyril Ngonge, die met een wereldgoal FC Groningen aan de zege op AZ hielp, viel ook in positieve zin op. Dat gold ook voor David Sambissa. De verdediger van SC Cambuur groeide zondag als aanvaller uit tot een plaag voor Feyenoord.

Speler Club Cijfer
1. Sébastien Haller Ajax 8
2. Dusan Tadic Ajax 8
3. Cyril Ngonge FC Groningen 8
4. Steven Berghuis Ajax 8
5. David Sambissa SC Cambuur 8

ALGEMEEN KLASSEMENT

In het algemeen klassement gaat Noussair Mazraoui nog steeds aan de leiding. PSV-aanvaller Cody Gakpo, die zondag in de Johan Cruijff Arena niet in actie kwam vanwege een blessure, is zijn grootste concurrent.

Speler Club Beoordeling
1. Noussair Mazraoui Ajax 7,30
2. Cody Gakpo PSV 7,13
3. Dusan Tadic Ajax 7,08
4. Jurriën Timber Ajax 7,06
5. Lisandro Martínez Ajax 6,97
6. Daley Blind Ajax 6,92
7. Gernot Trauner Feyenoord 6,89
8. Luis Sinisterra Feyenoord 6,84
9. Remko Pasveer Ajax 6,82
10. Edson Álvarez Ajax 6,69
11. Timon Wellenreuther Willem II 6,66
12. Orkun Kökçü Feyenoord 6,64
13. Steven Berghuis Ajax 6,61
14. Olivier Boscagli PSV 6,59
15. Ryan Gravenberch Ajax 6,58
16. Iñigo Córdoba Go Ahead Eagles 6,57
17. Mees Hilgers FC Twente 6,56
18. Fredrik Midtsjø AZ 6,53
Bryan Linssen Feyenoord 6,53
20. Guus Til Feyenoord 6,56
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.