Spelen tijdens interlands in Jupiler League blijft gehandhaafd

Reacties

De geplande speelronden in de Jupiler League tijdens de interlandperiodes blijven gewoon staan. Dat is de uitkomst van het overleg dat de Jupiler League-clubs vandaag hielden naar aanleiding van de ophef over het feit dat verschillende clubs spelers misten tijdens de afgelopen speelronde.

Spelen tijdens interlands in Jupiler League blijft gehandhaafd

Een meerderheid van de clubs uit de Jupiler League bleek tijdens het overleg voorstander van de handhaving van de afspraak om een reguliere speelronde af te werken tijdens de interlandperiode. De KNVB en de CED hadden de clubs bij elkaar geroepen om de gemaakte afspraken tussentijds te evalueren. Het besluit was voor dit seizoen genomen op verzoek van de CED, omdat verschillende clubs graag wilden spelen in deze weekenden. Als wisselgeld mocht de Jupiler League dan later aan het seizoen beginnen en zijn er minder maandagse speelronden ingepland. De maandag als speeldag wordt door veel clubs als onwenselijk beschouwd aangezien de toeschouwersaantallen op die avond drastisch lager zijn dan op de vrijdagavond.

Onder andere NEC, MVV Maastricht en Telstar (Gerson Rodrigues speelde met Luxemburg zondag tegen Frankrijk, foto) misten spelers tijdens hun duels. NEC en Go Ahead Eagles, de degradanten uit de Eredivisie, waren in eerste instantie niet bij de besluitvorming betrokken. De Nijmeegse club verklaarde ook geen voorstander te zijn van doorspelen. Ook de beloftenploegen misten veel (jeugd-)internationals vanwege verplichtingen bij de nationale ploegen. Om competitievervalsing tegen te gaan, was wel besloten de beloftenteams in deze weekenden tegen elkaar te laten spelen zodat een reguliere Jupiler League-club niet profiteerde van de vele afwezigen bij een Jong-ploeg.

Bij de tussentijdse evaluatie is ook besloten dat onderling een wedstrijd naar een andere datum verplaatsen niet mogelijk is. De afspraak die gemaakt is met de clubs is dat na het seizoen een nieuwe evaluatie volgt. Dan wordt ook besloten of er in het seizoen 2018/19 opnieuw Jupiler League-speelrondes ingepland worden in een interlandweekend.

De eerstvolgende Jupiler League-speeldag tijdens een interlandweekend vindt plaats op vrijdag 6 oktober.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.