Spektakelstuk tussen PEC en NEC blijft zonder winnaar

PEC Zwolle en NEC hebben beide een punt overgehouden aan een spectaculaire wedstrijd, waarin PEC een voorsprong van twee goals uit handen gaf: 3-3.

Zwolle nam in eigen huis al in de zesde minuut de leiding. Ryan Koolwijk verspeelde de bal op het middenveld, waarna PEC dodelijk toesloeg. Mateusz Klich stuurde Guyon Fernandez weg, die koelbloedig afrondde. Daarna ging NEC op zoek naar de gelijkmaker en het was aan enkele goede reddingen van doelman Diederik Boer te danken dat de bezoekers de 1-1 niet maakten. Toen een scherp aangesneden vrije trap van Klich in de 35ste minuut pardoes in het doel belandde, leek Zwolle op weg naar de zege.

PEC Zwolle viert de 2-0

NEC legde zich daar echter niet bij neer en vlak voor rust maakten de bezoekers de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen hoekschop nam Søren Rieks de bal vol op de pantoffel, waardoor Boer kansloos was. Direct na de hervatting sloeg NEC opnieuw toe. Ditmaal was het Michael Higdon (rechts op foto boven in duel met Maikel van der Werff), die een voorzet van Marnick Vermijl tot doelpunt promoveerde.

Broerse
In de 57ste minuut nam PEC weer de leiding. Joost Broerse haalde verwoestend uit van afstand en bood daarbij NEC-doelman Karl-Johan Johnsson geen enkele kans. Ook deze mokerslag bleek niet voldoende om NEC te kraken, want in de 69ste minuut kwam het wederom op gelijke hoogte. Rieks maakte zijn tweede van de avond, door attent te reageren op een voorzet van Kevin Conboy.

In de slotfase probeerden beide teams alsnog een overwinning uit het vuur te slepen, maar zowel PEC als NEC moest zich tevreden stellen met een 3-3 gelijkspel. Zwolle stijgt door het verdiende punt naar de achtste plaats in de Eredivisie, terwijl NEC op de zeventiende positie blijft staan.