Spektakel op De Bosuil: Antwerp wint door doelpunt in de 99ste (!) minuut

Antwerp FC heeft zondag in de absolute slotfase een overwinning geboekt op Club Brugge. Een doelpunt van Jacob Ondrejka in de negende minuut van de extra tijd bezegelde het lot van de bezoekers. Door de overwinning komt Antwerp in punten gelijk met Club.

Antwerp
Antwerp
2 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Van Bommel kon tegen Club Brugge weer een beroep doen op Vincent Janssen, die vorige week vanwege een schorsing ontbrak tegen Standard Luik. De spits begon net als landgenoten Gyrano Kerk, Jurgen Ekkelenkamp en Owen Wijndal in de basis. De Nederlanders konden niet voorkomen dat de bezoekers tien minuten na rust op voorsprong kwamen.

Jean Butez had nog een antwoord op een inzet van Andreas Skov Olsen, maar de rebound van Maxim De Cuyper was onhoudbaar. De openingstreffer van Club, waar Bjorn Meijer als linksback in de basis stond, kwam uit de lucht vallen. Aan de andere kant kon Antwerp daar weinig tot niets tegenover zetten. Pas een kwartier voor tijd liet de thuisploeg het eerste schot op doel noteren.

Toch zou Antwerp de wedstrijd nog ombuigen. De tweede poging op doel was in de 86ste minuut meteen raak. Op aangeven van Janssen zorgde Kobe Corbanie voor de gelijkmaker, zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. In de 99ste (!) minuut liet een andere invaller, Ondrejka, De Bosuil ontploffen. Zijn vrije trap leek niet onhoudbaar voor Simon Mignolet, maar de ervaren goalie had geen antwoord (2-1).

Door de spectaculaire overwinning komt Antwerp in punten gelijk met Club Brugge, dat over een beter doelsaldo beschikt en derde blijft. De ploeg van Van Bommel klimt naar de vierde plaats.