Spektakel in Vrouwen Eredivisie: drie hattricks op één avond

Reacties

Ajax Vrouwen is na een uitgestelde seizoenstart met een overwinning begonnen aan het nieuwe seizoen. Romée Leuchter, clubtopscorer vorig seizoen, liet meteen al zien in vorm te zijn. Zij maakte een hattrick, maar zag twee andere speelsters ook tot die prestatie komen.

Spektakel in Vrouwen Eredivisie: drie hattricks op één avond
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 3
Ajax
Ajax

Omdat Ajax via de voorrondes een plek in de groepsfase van de Champions League probeert af te dwingen, kwamen de Amsterdammers niet in actie tijdens de eerste speelronde. De uitclub had niet lang nodig om tot scoren te komen, in de zeventiende minuut werkte Leuchter voor de tweede keer binnen. Een doelpunt van Dana Breewel vlak voor rust maakte het nog spannend, maar de punten bleven voor Ajax. Een doelpunt van de Amsterdammers werd een kwartier voor tijd nog afgekeurd, maar diep in extra tijd had Leuchter alsnog haar derde goal te pakken. Een concurrent was haar echter net voor als het gaat om de eerste hattrick van het seizoen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 4
Utrecht
Utrecht

FC Utrecht beleefde vorige week een sensationele rentree in de Eredivisie door Feyenoord met 4-2 te verslaan, dat goede begin kreeg een vervolg tegen PEC Zwolle. Opnieuw wonnen de Domstedelingen, hoewel het ondanks een overtalsituatie nog spannend werd. Tami Groenendijk was trefzeker en Judith Roosjen maakte de eerste hattrick van het nieuwe seizoen. Vorige week was ze ook al tweemaal trefzeker. Haar derde maakte ze na de rode kaart voor Maud Rutgers. Daarvoor had Bo van Egmond voor wat hoop gezorgd bij PEC en zij maakte bijzonder genoeg ook een hattrick in dit duel. Ondanks de rode kaart kwam ze nog tweemaal tot scoren, maar dat was dus niet voldoende voor de zege.

ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 0
PSV
PSV

De eerste hattrick van het seizoen werd dus gemaakt, ADO Den Haag en PSV zorgden voor de eerste doelpuntloze remise in de Eredivisie. ADO kwam vorige week niet in actie vanwege de Europese verplichtingen van Ajax, PSV won met liefst 5-0 van Telstar.

sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 1
AZ (vrouwen)
AZ (vrouwen)

AZ leek vorige week de eerste overwinning in twaalf jaar tijd binnen te krijgen, maar de rentree in de Eredivisie liep door een late treffer van Excelsior uit op een kleine domper. Een week later volgde de eerste zege sinds 12 mei 2011 wél. Floor Jolijn Spaan was opnieuw trefzeker namens AZ en haar goal bleek voldoende voor de minimale zege op SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.