Spektakel in Spanje: Villarreal staat al voor rust naast Liverpool

Liverpool heeft zijn marge van twee doelpunten tegen Villarreal uit handen gegeven. De ploeg van Jürgen Klopp haalt zijn gebruikelijke niveau niet in Spanje en staat halverwege op een 2-0 achterstand. Dat betekent dat het tweeluik volledig in evenwicht is.

Villarreal
Villarreal
2 - 3
Liverpool
Liverpool

Villarreal was vorige week kansloos op Anfield en leed toen een 2-0 nederlaag. Velen dachten dat het tweeluik in de halve finale van de Champions League daarmee al beslist was, maar dinsdagavond maakten de Spanjaarden het in het eigen Estadio de la Cerámica bij de eerste kans van de wedstrijd direct weer spannend. Étienne Capoue kroop voor Andrew Robertson en gaf de bal voor op Boulaye Dia, die al in de derde minuut van dichtbij de 1-0 binnentikte.

Danny Makkelie nam een moedige beslissing door Villarreal acht minuten voor rust geen strafschop te geven bij een duel tussen Giovani Lo Celso en Liverpool-doelman Alisson Becker. De Spaanse onvrede daarover was groot, maar niet lang na dit moment viel de 2-0 en was alle ergernis verdwenen. Francis Coquelin kopte raak en trok de stand weer in evenwicht.