Spektakel in Eindhoven: Barcelona verslaat Wolfsburg in historische CL-finale

Reacties

De vrouwen van FC Barcelona hebben voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Champions League gewonnen. De finale tegen VfL Wolfsburg in Eindhoven werd in de tweede helft beslist: 3-2. 

Spektakel in Eindhoven: Barcelona verslaat Wolfsburg in historische CL-finale
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 2
Wolfsburg
Wolfsburg

Barcelona bereikte de eindstrijd door in de knock-outfase af te rekenen met AS Roma en Chelsea. Wolfsburg, waar de Nederlanders Lynn Wilms, Dominique Janssen en Jill Roord onder contract staan, versloeg PSG en Arsenal. Ze hadden alledrie een basisplaats in het Philips Stadion.

De start van Wolfsburg had niet beter gekund, want een volgepakt Philips Stadion, waar een bezoekersrecord van 33147 mensen aanwezig waren, zag de bal al na iets meer dan twee minuten in het doel belanden. Lucy Bronze nam bij de opbouw te veel tijd, verloor daardoor de bal aan Ewa Pajor en zij schoot vanaf een meter of twintig prachtig binnen voor Wolfsburg. Ondanks het vroege doelpunt was Barcelona voetballend sterker en kreeg de ploeg ook de grootste kansen op een doelpunt, al hield Wolfsburg de poorten goed gesloten. Al counterend kwamen de Duitsers voor het rustsignaal op 0-2. Ditmaal was Pajor de aangever en de koppende Alexandra Popp de afmaker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wolfsburg was hard op weg naar de eindzege, zo zou je denken, maar niets bleek minder waar. In een tijdsbestek van vijf minuten draaide Barcelona de finale volledig om. Patricia Guijarro liep knap vrij en kopte de 1-2 binnen, om amper twee minuten later ook voor 2-2 te tekenen. De twee tegentreffers deden iets met Wolfsburg, dat daarna een stuk minder aanwezig en gevaarlijk was dan in de eerste helft. Barcelona rook bloed, drukte door en kreeg in de slotfase loon na werken toen Fridolina Rolfö de comeback compleet maakte met de 3-2.

Van de afgelopen zeven edities won Olympique Lyon er maar liefst zes. In 2021 was het de beurt aan Barcelona, dat zaterdagmiddag dus voor de tweede keer de titel grijpt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.