Speeltijd lonkt voor Korte door ontbreken Havenaar bij ADO

Reacties

Na een roerige week speelt ADO Den Haag zaterdag (18.30 uur) thuis tegen Willem II. Henk Fraser benadrukt niet tevreden te zijn over het aantal behaalde punten tot nu toe.

Speeltijd lonkt voor Korte door ontbreken Havenaar bij ADO

Op bezoek bij AZ boekte ADO vorige week een overwinning (0-1), een lijn die Fraser een vervolg hoopt te geven op eigen veld tegen de Tilburgers. Tegenvaller is het ontbreken van clubtopscorer Mike Havenaar, die al acht keer scoorde dit seizoen. De Japanner liep in Alkmaar twee gebroken ribben op.

'Ik ben er nog niet helemaal uit', zegt Fraser voor de camera van ADO TV. 'Maar de meest logische vervanger is Giovanni Korte. Die heeft het onder andere in Jong ADO Den Haag zeker wel aardig gedaan.' In de hoofdmacht wacht Korte echter nog op zijn eerste succes. In de zijn acht Eredivisie-optredens tot nu toe kwam hij dit seizoen nog niet tot scoren.

Winning-mood
'Tegen alle tegenstanders waar we ons mee kunnen meten op dit moment hebben we te veel punten laten liggen', is Fraser waakzaam in aanloop naar het duel met Willem II. 'We moeten er alles aan doen om dat deze wedstrijd te voorkomen. Zeker nu zij in de winning-mood zijn zal dat een iets grotere uitdaging zijn.'

Willem II won zijn laatste twee wedstrijden, maar ADO verloor op zijn beurt van de laatste zeven competitieduels er maar een. 'Dat geeft de kracht van onze ploeg aan', meent Fraser, die vindt dat het rendement van zijn aanval omhoog moet. 'Tegelijkertijd is Willem II een ploeg die vooruit wil, dus dat geeft ons meer ruimte. Niet dat wij per definitie steeds het spel moeten maken, want dat is voor ons nog steeds een verbeterpunt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.