Speelschema KKD bekend: Lukkien kan data voor weerzien met Emmen omcirkelen

Reacties

FC Groningen begint het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met twee wedstrijden tegen beloftenteams. Hierna, in de derde speelronde, wacht voor de ploeg van Dick Lukkien de kraker tegen Willem II; in speelronde tien wacht voor Lukkien een eerste weerzien met FC Emmen.

Speelschema KKD bekend: Lukkien kan data voor weerzien met Emmen omcirkelen
© Pro Shots

Dinsdagavond maakte de KNVB al de eerste speelronde van het nieuwe seizoen bekend en woensdagochtend volgde het restant van het conceptprogramma. Groningen, dat voor het eerst in deze eeuw niet in de Eredivisie speelt, begint op vrijdag 11 augustus thuis tegen Jong Ajax en gaat een week later op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Op zondag 27 augustus komt Willem II op bezoek in Groningen. De Tilburgers degradeerden een jaar geleden uit de Eredivisie en slaagden er in tegenstelling tot PEC Zwolle en Heracles Almelo niet in om direct terug te keren. Volgend seizoen wacht een nieuwe poging.

Voor SC Cambuur begint het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Dit was vorig seizoen nog een Eredivisie-affiche, maar beide ploegen gleden samen met Groningen af.

ADO Den Haag start met een uitwedstrijd bij De Graafschap, terwijl NAC Breda en Willem II buitenshuis openen tegen FC Dordrecht en FC Eindhoven. De laatste speelronde is op 10 mei: Groningen ontvangt dan Roda JC Kerkrade, Cambuur Helmond Sport en Emmen De Graafschap.

De eerste derby tussen Willem II en NAC Breda staat al voor de vierde speelronde op de rol. Dit duel wordt dan gespeeld in Tilburg. Groningen-Emmen, vooral voor Dick Lukkien een bijzondere wedstrijd, wordt op maandag 23 oktober gespeeld; op vrijdag 19 januari is het Emmen-Groningen.

Bekijk hier het volledige conceptprogramma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.