Speculeren van start: wie krijgt felbegeerd Real Madrid-stuur in handen?

Reacties

Na de mededeling van Braziliaans bondsvoorzitter Ednaldo Rodrigues dat Carlo Ancelotti de touwtjes in handen gaat krijgen bij de Seleção, wordt in buitenlandse media al hevig gespeculeerd over diens opvolging bij Real Madrid.

Speculeren van start: wie krijgt felbegeerd Real Madrid-stuur in handen?

De Koninklijke zou binnen een jaar een nieuwe trainer gevonden moeten hebben. De namen van Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Raúl González worden door Mundo Deportivo naar voren geschoven als reële kanshebbers.

De 41-jarige Alonso heeft een rijk verleden als speler van Real en maakt veel indruk bij zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij liet Bayer Leverkusen fris en aanvallend voetbal spelen en gidste de club van de onderste regionen naar plek zes op de ranglijst.

Julian Nagelsmann werd afgelopen seizoen onverwacht weggestuurd bij Bayern München en wordt sindsdien gelinkt aan meerdere topclubs. Zo zou hij in een eerder stadium nadrukkelijk in gesprek zijn geweest met Paris Saint-Germain. In zijn voordeel zou spreken dat Real Madrid hem in 2018 al in het vizier had als mogelijke opvolger van Zinédine Zidane.

Tot slot zou Real Madrid de trainerskwestie ook intern kunnen oplossen. Clublegende Raúl heeft momenteel het tweede elftal van de Spanjaarden onder zijn hoede en zou kunnen doorschuiven. Hetzelfde geldt voor Álvaro Arbeloa, die momenteel het hoogste jeugdteam traint. Daarmee werd hij in de Youth League uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar AZ.

Wie het ook wordt; bij Real Madrid krijgt de nieuwe trainer te maken met een surplus aan talent. Na het binnenhalen van Jude Bellingham is Real ook dicht bij het aantrekken van het volgende supertalent: Arda Güler. De achttienjarige Turk komt naar alle waarschijnlijkheid voor twintig miljoen euro over van Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.