Spectaculaire comeback met hoofdrol Martínez houdt Inter in titelstrijd

Reacties

Internazionale heeft de druk in de strijd om de Italiaanse titel weer bij AC Milan gelegd. De Nerazzurri hadden er wel een spectaculaire comeback voor nodig.

Spectaculaire comeback met hoofdrol Martínez houdt Inter in titelstrijd
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
4 - 2
Empoli
Empoli

In de spannende tweestrijd met de stadsrivaal kan Internazionale zich geen misstap veroorloven. Maar de ploeg van Simone Inzaghi leek ten onder te gaan aan de druk. De Nerazzurri keken na minder dan een half uur tegen een 0-2 achterstand aan. Inter-huurling Andrea Pinamonti en Kristjan Asllani na een fout van Stefan de Vrij hadden Empoli aan een opvallende voorsprong geholpen.

Inter mopperde bij de inhaalrace nadrukkelijk over de VAR, die tot twee toe arbiter Gianluca Manganiello ervan overtuigde diens penaltybeslissing in het voordeel van de thuisploeg in te trekken. Maar nog voor het rustsignaal was de schade gerepareerd.

Na het eigen doelpunt van Simone Romagnoli tekende Lautaro Martínez in de extra tijd van de eerste helft voor de gelijkmaker. De Argentijnse aanvaller stond na ruim een uur andermaal in het middelpunt van het feestje van Inter. In de extra tijd maakte Alexis Sánchez een einde aan de onzekerheid; 4-2.

Door de overwinning heeft Inter de koppositie in de Serie A overgenomen van AC Milan, dat nog wel een wedstrijd achter de hand heeft om de achterstand van een punt om te zetten in een voorsprong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.