Specialist Morata houdt titeldroom Atlético Madrid in leven

Barcelona maakte met de overwinning in de Clásico een einde aan het laatste beetje titelhoop van Real Madrid, maar moet rekening blijven houden met Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone pakte dankzij een dubbelslag van Álvaro Morata de drie punten bij Real Sociedad en blijft Barça volgen.

Real Sociedad
0 - 2
Atlético Madrid

Morata was na de komst van Gonzalo Higuaín niet meer nodig bij Chelsea en keerde in januari terug naar zijn vaderland, om voor Atlético te gaan spelen. Daar is Simeone erg blij met de spits. Morata maakte vorige week in de 2-0 overwinning op Villarreal zijn eerste doelpunt voor Atlético en zondag was het twee keer raak tegen Sociedad. De specialist was in een tijdsbestek van drie minuten ('30 en '33) tweemaal trefzeker met het hoofd.

Bij het tweede doelpunt van Morata was Koke met een vrije trap de aangever. De middenvelder kreeg vlak voor rust een gele kaart en ontving een kwartier in de tweede helft zijn tweede prent, na een overtreding op Joseba Zaldua bij de zijlijn. Sociedad kon daardoor met een man meer op jacht gaan naar een comeback, maar de aansluitingstreffer viel niet. Twaalf minuten voor tijd redde Jan Oblak werkelijk geweldig bij een inzet van Mikel Merino.

Door de overwinning in Baskenland blijft Atlético in de race voor de landstitel. Met nog twaalf competitiewedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van de ploeg van Simeone op koploper Barcelona zeven punten. Volgende week wacht voor Atlético de thuiswedstrijd tegen Leganés, terwijl Barcelona het dan in het Camp Nou opneemt tegen Rayo Vallecano. 7 april staat Barcelona - Atlético op het programma.