Specialist Messi heeft vrijetrappenprimeur bij Barça, PSG, Inter Miami én Argentinië

Reacties

Dat Lionel Messi een vrijetrappenspecialist is, bewees hij in de nacht van donderdag op vrijdag andermaal. Hij schoot voor Argentinië uit een vrije trap de winnende treffer binnen tegen Ecuador. Mede daardoor kan de vedette uitstekende cijfers overleggen.

Specialist Messi heeft vrijetrappenprimeur bij Barça, PSG, Inter Miami én Argentinië
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Ecuador
Ecuador

Sinds begin 2018 heeft Messi niet alleen 31 penalty's binnengeschoten, maar maakte hij ook nog eens 31 vrije trappen. Tegen Ecuador maakte hij alweer zijn tiende doelpunt uit een vrije trap voor de nationale ploeg van Argentinië. Dat is een kleine tien procent van zijn totale productie.

Ook in zijn jaren bij Barcelona vond de aanvaller regelmatig het net met een vrije bal. In totaal werkte hij vijftig directe vrije trappen binnen voor de Spaanse club. In zijn hele carrière staat de teller nu op 65 rake vrije trappen. Daarmee maakt hij gemiddeld eens in de zestien wedstrijden een doelpunt uit een vrije trap.

Op dit moment heeft Messi voor vier verschillende ploegen de primeur dat hij de laatste vrije trap heeft gemaakt. Voor Barcelona, Paris Saint-Germain, Inter Miami én Argentinië is hij de speler die de meest recente vrije trap binnenschoot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Slechts vier spelers in de geschiedenis schoten meer vrije trappen binnen in hun loopbaan dan Messi. De Argentijn staat nu op gelijke hoogte met David Beckham (65) en moet alleen Ronaldinho (66), Nicola Legrottaglie (66), Pelé (70) en Juninho Pernambucano (77) nog voor zich dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.