Spartak dankzij Promes dicht bij eerste landstitel sinds 2001

Reacties

Spartak Moskou kan zich zondag tot kampioen van Rusland kronen. De ploeg van Oranje-international Quincy Promes is bijna niet meer te achterhalen na een minimale thuiszege op Tom Tomsk: 1-0.

Spartak dankzij Promes dicht bij eerste landstitel sinds 2001

Nummer twee CSKA Moskou maakte eerder op de zaterdag geen fout op bezoek bij Amkar Perm (0-2), waardoor Spartak Moskou wist dat het moest winnen van hekkensluiter Tom Tomsk om dit weekend kampioen te kunnen worden. Maar dan mag Zenit Sint-Petersburg zondag thuis niet winnen van Terek Grozny.

Lang hoefde het publiek in de Otkrytiye Arena niet te wachten op een doelpunt. De thuisclub kreeg na een kwartier een strafschop, die hard werd binnengeschoten door Promes. Doelman Alexey Solosin zat er nog wel bij, maar kon een doelpunt niet voorkomen. Het betekende het elfde doelpunt van Quincy dit seizoen in de Russische Premier League. Alleen ex-Feyenoorder Fedor Smolov (Krasnodar) was vaker trefzeker: vijftien keer.

Na de benutte penalty van Promes werd er niet meer gescoord in de Russische hoofdstad, maar voor Spartak was het doelpunt van de ex-speler van Ajax (jeugd), Haarlem (jeugd), FC Twente en Go Ahead Eagles (verhuurd) genoeg om opnieuw drie punten bij te schrijven.

Door de overwinning komt Spartak Moskou op 63 punten uit 27 wedstrijden, tien meer dan CSKA Moskou. Nummer drie Zenit Sint-Petersburg heeft elf punten achterstand, maar komt nog vier keer in actie dit seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.