Sparta zoekt opvolger Steijn en heeft daarbij één belangrijke voorwaarde

Reacties

De zoektocht van Sparta Rotterdam naar een nieuwe hoofdtrainer is in volle gang. Technisch directeur Gerard Nijkamp hoopt snel met de volgens hem meest geschikte kandidaat te kunnen spreken.

Sparta zoekt opvolger Steijn en heeft daarbij één belangrijke voorwaarde
© Pro Shots

Bij Sparta hielden ze rekening met een stap hogerop voor Maurice Steijn, die geweldig heeft gepresteerd op Het Kasteel. Een lijst met mogelijke opvolgers voor de succestrainer lag dan ook al klaar. Dat Nijkamp deze lijst tevoorschijn moest toveren, kwam desondanks als een verrassing voor de td. Het was de bedoeling dat Steijn maandag zijn handtekening onder een nieuw contract zou gaan zetten. Zondagavond kreeg Nijkamp echter te horen dat Ajax de oefenmeester wilde hebben.

Steijn wilde de stap zelf graag maken en had een gelimiteerde afkoopsom in zijn Sparta-contract staan. Omdat Ajax bereid was om dat bedrag te betalen, was de deal snel afgerond. Direct na het gesprek dat Nijkamp maandagochtend met Steijn voerde, haalde hij zijn trainerslijstje tevoorschijn en maakte hij met zijn team van de longlist een shortlist. Nu, twee dagen later, hoopt Nijkamp snel met de droomkandidaat om tafel te kunnen om te praten over een mogelijke samenwerking.

In de wandelgangen worden al de nodige namen genoemd: van Gregg Berhalter tot Ron Jans en van Jaap Stam tot Jeroen Rijsdijk. Laatstgenoemde is nu nog assistent-trainer bij Sparta. Nijkamp gaat niet op namen in en houdt alle opties open. Trainers zonder club, trainers die nog ergens vastliggen, Nederlanders én buitenlanders: Nijkamp sluit wat dat betreft niets uit.

Visie
Een ding wil Nijkamp in zijn zoektocht wél benadrukken: 'We gaan niet naar een situatie toe dat we een trainer aanstellen en naar hem luisteren', zegt hij. 'Dat we allerlei zaken gaan aanpassen, omdat de trainer denkt dat het zo moet. We zijn hier nu anderhalf jaar bezig met elkaar en hebben iets neergezet in teamontwikkeling én clubontwikkeling. Wij hebben zelf een visie en daar hoort ook de visie van een trainer bij. Maar pas als dat samenkomt, en zo is ook de keuze voor Maurice gemaakt, gaan we aan de slag. We gaan gewoon op de ingeslagen weg verder.'

Sparta is al ver met een aantal versterkingen voor komend seizoen. Dat wordt na het vertrek van Steijn en de onzekerheid over wie hem gaat opvolgen niet stopgezet. 'Nee, daar gaan we gewoon mee door. Dat is een mooi voorbeeld van die visie waar ik het net over had', zegt Nijkamp. 'Wij denken dat bepaalde jongens een toegevoegde waarde zullen hebben voor deze groep, dan zullen we die spelers ook halen. Daar zal ik een kandidaat-trainer straks natuurlijk wel in meenemen, maar zo gaan wij te werk.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.