Sparta wint op valreep spektakelstuk in Den Haag

ADO Den Haag en Sparta Rotterdam trakteerden het publiek in de Hofstad op een spectaculaire wedstrijd, met de gasten op de valreep als winnaar (2-3).

ADO Den Haag trad tegen Sparta aan met het gebruikelijke aanstekelijke enthousiasme. De ploeg van trainer Raymond Atteveld liet geen twijfel bestaan over de positieve voornemens. De vrije trap van Ricky van den Bergh in de eerste minuut was een voorbode van wat de toeschouwers in Den Haag voorgeschoteld kregen.

Sparta-keeper Aleksander Seliga ranselde de inzet van oud-Spartaan Van den Bergh uit de kruising. De Sloveense doelman kreeg nog veel meer werk te verzetten en hield de schade met de nodige reddingen beperkt. ADO Den Haag passeerde Seliga slechts twee keer. Alleen Danny Buys, na een fraai hakje van Charlton Vicento, en Vicento slaagden in hun missie. Sparta liet zich niet onbetuigd in het temporijke duel. De Rotterdamse ploeg stelde meer vernuft tegenover de Haagse inzet. Bij balverlies van ADO kwam de ploeg van Frans Adelaar er gevaarlijk uit. De twee doelpunten van Erik Falkenburg, en ook veel andere kansen kwamen voort uit doordachte aanvallen. Al dankte Sparta de 0-1 ook aan de touché van ADO-verdediger Timothy Derijck.

Barry Diteweg deed niet veel onder voor zijn collega Seliga. Ook de ADO-doelman moest de nodige reddingen verrichten om meer treffers te voorkomen. Onder anderen Edouard Duplan vond Diteweg op zijn weg, zoals Karim Soltani aan de andere kant Seliga op de proef stelde.

Toch was Diteweg de schlemiel van de avond. In de blessuretijd redde hij buiten zijn strafschopgebied. Kevin Strootman probeerde het van afstand. De naar zijn doel terugrennende Diteweg trachtte nogmaals te redden, maar tikte de bal ongelukkig voor de voeten van Falkenburg, die dankbaar gebruik maakte van de kans.